Belangrijke veiligheidswaarschuwing

waarschuwing veiligheidswaarschuwingBrandenburg Culinair roept uit voorzorg de gebraden gesneden beenham met honing – mosterdsaus geproduceerd voor Hoogvliet en EMTÉ supermarkten terug.

De beenham kan de schadelijke bacterie Listeria bevatten. Consumenten wordt verzocht de beenham niet te consumeren!

Het eten van een product besmet met Listeria monocytogenes kan vooral een risico vormen voor mensen met een lage weerstand, zoals zieken, zwangere, ouderen en jonge kinderen.

Indien u klachten heeft of twijfelt, raadpleeg direct uw huisarts voor meer informatie.

De waarschuwing geldt voor de volgende producten:

Hoogvliet: Gebraden gesneden beenham met honing- mosterdsaus, THT  01-12-2016

EMTÉ: Heerlijckheden van slager Piet, Gebraden gesneden beenham met honing-mosterdsaus, THT 01-12-2016

Klanten die het product hebben gekocht, kunnen dit uiteraard terug brengen naar de winkels van Hoogvliet en EMTÉ. Het aankoopbedrag wordt aan u terugbetaald.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de

Klantenservice van Hoogvliet telefoonnummer 0172 418 200

of EMTÉ telefoonnummer 0413 34 35 00

Met vriendelijke groet,

Brandenburg Culinair

Afdeling kwaliteit

 

link-blauw NVWA

De NVWA bewaakt de veiligheid van voedsel en consumentenproducten, de gezondheid van dieren en planten, het dierenwelzijn en handhaaft de natuurwetgeving.

Voedselveiligheid industriële levensmiddelen

Bijna 10.000 bedrijven in Nederland produceren, importeren, koelen of transporteren levensmiddelen waarbij ze moeten letten op de veiligheid of de traceerbaarheid van deze producten.

Alle bedrijven moeten hun werkprocessen hebben gebaseerd op de principes van HACCP (Hazard analysis of critical control points). Aan bedrijven die met dierlijke producten werken worden eisen gesteld aan de inrichting van de gebouwen (vloeren, wanden, wasgelegenheden).

De NVWA inspecteert deze bedrijven en ook hun producten. In dit monitoringonderzoek kijkt de NVWA of producten ziekteverwekkers, verontreinigingen of kankerverwekkende stoffen bevatten. Ook wordt gelet op voorschriften voor etikettering en traceerbaarheid.

Met name de etikettering van stoffen waar mensen allergisch voor zijn, zoals gluten, pinda’s, lactose, is van belang.

 

 

 

 

http://www.wijkmariahoeve.nl/belangrijke-veiligheids-waarschuwing/ – Mariahoeve Den Haag

Advertisements