CultuurCafé

CultuurCafé cultuur -cafe-diamanttheater-mariahoeve-wijkIn samenwerking met CultuurSchakel organiseert het DiamantTheater weer een serie CultuurCafés, met als doel om elkaar te ontmoeten en te praten over cultuur in het Haagse Hout.

Het thema van deze avond is ‘Letteren’ en chansonnière Tess van der Zwet vult de avond muzikaal in. CultuurCafés zijn bedoeld voor iedereen, zowel aanbieders als bewoners.

Gespreksleider op deze avond  is Wybe van de Kuinder. (inspirator, bekend “Haags” gezicht en multi talent)

Donderdag – 17 november 2016

Tijd:   17:00 uur

Theaterwinkel  – DiamantTheater

Adres: link-blauw Het Kleine Loo 306 – 2592 CK – Den Haag    (Google maps) 

Entree:   (inclusief drankje) € 3,50

link-blauw  Koop hier uw kaarten Cultuurcafé op de website van het DiamantTheater

 

Chansonnière Tess van der Zwet

‘Tess is geïnspireerd door de onverstaanbare eerste vakantieliefdes aan de Côte d’Azur. Door het oorverdovende geraas en gedonder van de Parijse metro. Door de zwoele smaak van Merlot en de geur van crêpes Nutella. Door Bouquinistes langs de Seine en de nostalgische klanken van een accordeonist op Pont Neuf. Door de naïviteit van Amélie Poulain.

Maar vooral door de overgave waarmee grootheden als Piaf, Brel en nu ook Stromae de wereld kennis lieten maken met Franstalige muziek. Beïnvloed door de grote chansonartiesten van de afgelopen acht decennia, laat Tess de combinatie ‘chansons, poezie & passie’ net zo verfijnd smaken als wijn, goede kaas en Paris.’

CultuurCafé Het DiamantTheater, Cultuuranker voor stadsdeel Haagse Hout

Het DiamantTheater is in 2010 opgericht en is gevestigd in het Diamant College, een vmbo school aan de Diamanthorst in Den Haag. Het DiamantTheater is een toegankelijk theater met 150 zitplaatsen, waar je wekelijks terecht kunt voor een (theater)voorstelling of filmavond.

In 2013 is het DiamantTheater door de Gemeente Den Haag aangewezen als Cultuuranker voor stadsdeel Haagse Hout. Dat betekent dat het theater – naast het programmeren van voorstellingen – ook culturele activiteiten organiseert en mogelijk maakt voor bewoners uit het stadsdeel. Het  is een plek waar amateurverenigingen kunnen repeteren en optreden, waar festivals kunnen worden gehouden en waar de musical van school kan worden opgevoerd. Het DiamantTheater wil zo bijdragen aan een groter cultureel aanbod en meer cultuurparticipatie van de bewoners in Haagse Hout. Dat doen wij niet alleen, vrijwilligers uit de wijk helpen mee!

Programma

Het DiamantTheater vindt het belangrijk dat het theateraanbod aansluit bij wat bewoners willen. Daarom heeft het theater een adviserende programmacommissie van wijkbewoners opgezet. Op dit moment zijn er tien wijkbewoners actief in de programmacommissie.

 

Ook meepraten over wat er te zien en doen zal zijn in het DiamantTheater? Meld je dan aan op: info@diamanttheater.nl

 

 

 

 

 

 

http://www.wijkmariahoeve.nl/cultuurcafe-theaterwinkel/ – Mariahoeve Den Haag

Advertisements