West Coast Big Band

West Coast bigband-diamanttheaterHet DiamantTheater wordt omgetoverd tot een jazzclub! Kom luisteren naar alle hits van jazzlegende Frank Sinatra. Of gezellig dansen op deze heerlijke muziek.  

De West Coast Big Band is een echt jazz ensemble met een avontuurlijk en swingend bigbandrepertoire.

Dit bestaat uit een mengsel van klassiekers van Count Basie en Duke Ellington, uitdagend repertoire van Bill Holman, Thad en Quincy Jones en werk van jonge Nederlandse arrangeurs.

DiamantTheater (Grote Zaal)

West Coast Big Band speelt Sinatra

Zaterdag 12 november 2016

Tijd:  20:15 uur

Adres: link-blauwDiamanthorst 183 –  2592 GD – Den Haag      (Google maps)        

Toegang:  € 10,00 | Ooievaarspas € 5,00

link-blauw  Bestel hier uw kaarten op de website van het DiamantTeater

De West Coast Big Band staat onder leiding van Nils van Haften.

De West Coast Big Band is winnaar van diverse eerste en tweede prijzen, zoals het CvA Big Band festival op het Spuiplein in Den Haag en het Haarlemmermeer Bigband Concours tijdens het Meerjazz festival in Hoofddorp. Tijdens het Bigband Concours werden alle solisten prijzen in de wacht gesleept!

De afgelopen jaren heeft de Westcoast Bigband een goede naam gemaakt als promoter van de Nederlandse bigband muziek:

2004 – All Dutch: CD en workshops voor amateurbigbands, 12 Nederlandse composities, gearrangeerd door Johan Plomp en uitgebracht door Molenaar muziek

2007 – More Dutch, the radio years: CD en workshops voor amateurbigbands, 13 “vergeten” composities en arrangementen van Rob Pronk, partijen uitgegeven door Molenaar muziek

2009 – New Dutch: CD en workshops voor talentvolle Nederlandse arrangeurs, nieuwe composities van aanstormend Nederlands talent

In 2005 stortte de Westcoast Bigband zich in een totaal ander avontuur en nam de kerst-cd Winter op in samenwerking met Babette van Veen. Deze cd kreeg veel aandacht in de media. Zo was Babette met de bigband te zien bij Barend en Van Dorp, SBS Shownieuws, Jensen en Life & Cooking met Carlo Boszhardt en Irene Moors. Op de media-pagina vindt u een schat aan audio- en videomateriaal.

Bigband en begeleidingsorkest

De West Coast Big Band is een geziene gast op Jazz festivals en wordt regelmatig gevraagd als begeleidingsorkest van vocale en instrumentale solisten. Zo heeft de band samengewerkt met grote namen uit de Nederlandse jazz wereld, zoals Benjamin Herman, Piet Noordijk, Ferdinand Povel, Ilja Reijngoud, Jarmo Hoogendijk, Carlo de Wijs, Martijn van Iterson en de vocalisten Greetje Kauffeld, Edwin Rutten, Soesja Citroen, Denise Janah en Ronald Douglas. Ook maakt de band van personeelsfeesten en diners een stijlvol en swingend evenement door o.a. samen te werken met vocalisten in de stijl van Frank Sinatra en Nathalie Cole.

Meer informatie over West Coast Big Band vind je op http://www.westcoastbigband.nl

 

 

 

 

 

 

 

http://www.wijkmariahoeve.nl/west-coast-big-band/ – Mariahoeve Den Haag

Advertisements