workshop-mariahoeve-city-of-sounds-wijk-mariahoeveGratis Workshop City of Sounds – voor kinderen van 9 – 12 jaar.

Hoe klinkt de stad eigenlijk? Wij zijn heel benieuwd. Dus we gaan op onderzoek uit. Samen met jou! Wat hoor je allemaal bij jou in de buurt?

Hoor je trams? Of de wind die door de bomen blaast? Een skateboard dat over de stoep scheurt misschien? Zijn er geluiden waar je blij van wordt? Of juist bang? 

Bibliotheek Haagse Hout

Dinsdag   15 november 2016

Tijd:   16:00 uur  tot 17:00 uur

Adres:  Theresiastraat 195 –   2593 AJ Den Haag   (Google Maps)

E-mail: haagsehout@bibliotheekdenhaag.nl

Telefoon: 070 353 75 50

Reserveren: noodzakelijk. Zin om mee te doen? Vergeet dan niet je aan te melden!

Wat gaan we doen?
Tijdens deze workshop laten twee slagwerkers van Slagwerk Den Haag zien en horen waar allemaal geluid in zit. Neem met je eigen smartphone geluiden op van je eigen wijk. Dat kan tijdens deze workshop of je doet het later zelf. Daarna maak je er een sample van en zet deze online op http://www.cityofsounds.nl. Daar vind je ook meer informatie en je kunt er geluiden van anderen horen.

Kunstwerk
Begin volgend jaar komt er een kunstwerk in de stad waarin alle geluiden worden gebruikt. Iedereen kan dit dus horen!

Alle geluiden bij elkaar….worden ineens muziek! Je leert een compositie te maken en deze wordt zelfs opgenomen zodat jouw geluid terug te luisteren is op de website    link-blauw   www.cityofsounds.nl    

Doe mee en win!

Iedereen kan jouw geluid horen!  Geluiden opnemen, uploaden …

Geluiden opnemen doe je tijdens een workshop met Slagwerk Den Haag of je doet het zelf. Je opgenomen geluid kun je op de

website  link-blauw   www.cityofsounds.nl     uploaden, zodat wij het op de kaart kunnen plaatsen.

Maak daarbij kans op het winnen van een GoPro action camera!

De 5 mooiste, bijzonderste, gekste samples winnen een  bijzondere prijs: een echte GoPro action camera! Als je meedoet maak je bovendien kans op een middag muziek in onze Haagse slagwerkstudio met je broertjes, zusjes en ouders! Onder de inzenders van de samples worden 40 kaarten voor deze middag verloot.

Slagwerk Den Haag: inventief en divers geluid

Slagwerk Den Haag (SDH) is gefascineerd door alles wat te maken heeft met geluid, puls en materialen als klankbron. SDH voert uit en co-creëert (slagwerk)muziek in de meest uiteenlopende vormen.

Het spelen van bestaand repertoire, het geven van nieuwe opdrachten, het maken van nieuw werk in samenwerking met componisten en partners uit andere disciplines, en het onderzoeken van de grenzen en mogelijkheden van georganiseerd geluid zijn voor SDH dagelijkse kost.  Het resultaat is te beluisteren en zien in zeer verschillende producties al dan niet in samenwerking met partners gerealiseerd.

Sinds 1977 is SDH, binnen en buiten Nederland, leidend in het uitvoeren van bekend en minder bekend slagwerkrepertoire. Resultaat: een repertoire bestaand uit honderden werken afkomstig uit alle windstreken.

SDH is, naast zijn eigen podiumactiviteiten, actief op gebied van talentontwikkeling en educatie met name in de regio Den Haag, maar ook daarbuiten.

Talentontwikkeling – coaching

Het bieden van een kweekvijver aan nieuw compositorisch en podiumtalent is voor Slagwerk Den Haag (SDH) een belangrijk aandachtspunt. In de ruim 35 jaar van zijn bestaan werkte SDH regelmatig intensief met jonge componisten, vaak naar aanleiding van een verleende compositie-opdrachten.

Nieuw podiumtalent – jonge slagwerkers, maar ook jonge makers uit andere disciplines – krijgt ontwikkelkansen en coaching binnen de serie KOnStrukt, binnen Young SDH en binnen reguliere SDH-concerten.

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.wijkmariahoeve.nl/workshop-city-of-sounds/ – Mariahoeve Den Haag

Advertisements