Grote Vitaliteitsfair Cardia Landscheiding

Vitaliteitsfair wijkmariahoeve vitaliteitsfair cardiaOp deze Vitaliteitsfair kunnen wijkbewoners onder andere hun bloeddruk en bloedsuiker laten meten. Uw BMI laten berekenen en ook kunt u informatie en tips krijgen van de dokter, fysiotherapeut, diëtist, tandarts, pedicure en schoonheidsspecialist. U bent dus van harte welkom.

Tussen de activiteiten door zijn er volop gezonde hapjes en drankjes te verkrijgen.

Grote Vitaliteitsfair

Zaterdag   29 oktober 2016

Tijd: 14.00 uur – 16.00 uur

Adres: Grand Café – Cardia Landscheiding

link-blauw   Isabellaland 150 –  2591 SL – Den Haag    (Google maps)    

Kom langs en doe mee! Want samen worden we vitaler. Er worden diverse beweegactiviteiten georganiseerd voor (wijk)-bewoners. 

Vitaliteitsfair

Cardia Landscheiding

Cardia is een christelijke zorgorganisatie in Den Haag en Rijswijk. Wij geloven in goede zorg met persoonlijke aandacht voor mens en omgeving. Dat doen wij vanuit onze compassie met mensen en voor iedereen: ongeacht leeftijd en achtergrond.

Onze medewerkers en vrijwilligers staan voor u klaar om hulp en zorg te bieden die aansluit op uw manier van leven. Centraal in onze zorg- en dienstverlening staat dat u zelf de regie houdt over uw leven, samen met uw dierbaren. Wat daarvoor nodig is, bepaalt u samen met ons.

Cardia biedt verpleeghuiszorg voor bewoners met somatische en psychogeriatrische (PG) aandoeningen. Onze medewerkers en vrijwilligers zijn er iedere dag om u warme aandacht en professionele verzorging te geven, die u nodig heeft om het leven zo prettig mogelijk te maken. Heeft u last van psychogeriatrische problemen zoals dementie? Dan zijn er mogelijkheden voor extra zorg. Bijvoorbeeld in onze huiskamers. Een vaste groep van verzorgenden en activiteitenbegeleiders bieden hier extra zorg en begeleiding aan. Het behandelteam bestaat uit een specialist ouderengeneeskunde, psycholoog, ergotherapeut, een fysiotherapeut en een diëtiste.

Wonen met verpleging (psychogeriatrische zorg)

Wanneer u te maken heeft met ernstige geheugenstoornissen (dementie) en mogelijk gedragsproblemen waardoor het zelfstandig wonen niet langer mogelijk is.

Vitaliteitsfair

Wonen met zorg (somatiek)

Heeft u complexe lichamelijke klachten? Bij Cardia woont u zo zelfstandig mogelijk en krijgt u van onze zorgprofessionals de zorg die bij u past. In de locaties kunt u zo zelfstandig mogelijk blijven wonen, maar wel met de ondersteuning, begeleiding en zorg die nodig is. De locaties beschikken over veel faciliteiten, ook voor de wijkbewoners. Dit zorgt voor een levendige sfeer. Wanneer blijkt dat u meer zorg nodig heeft, kunt u met verpleeghuiszorg op de locatie blijven wonen.

Volledig pakket thuis (VPT)

U blijft in uw eigen appartement/huis wonen en ontvangt verzorging, verpleging, maaltijden en schoonmaak van Cardia. Met dit pakket kunt u dag en nacht een beroep doen op onze zorgprofessionals.

Personenalarmering

Cardia levert 24 uur per dag personenalarmering op de locaties. Zo kunt u als bewoner op ieder moment een medewerker alarmeren wanneer er met spoed hulp nodig is.

Wijkpension Cardia

Woont u zelfstandig, maar lukt het door omstandigheden even niet om zelfstandig thuis te verblijven? Dan kunt u voor een kortdurend verblijf terecht bij Cardia. Onze medewerkers zorgen ervoor dat u in alle rust kunt revalideren of verblijven, bijvoorbeeld tijdens tijdelijke afwezigheid van uw mantelzorger. Ook is het mogelijk voor mantelzorgers om tijdelijk bij ons te verblijven en zo ontlast te worden van zorg. Voor familieleden is het ook mogelijk om een nachtje te blijven slapen om dichtbij hun familielid te kunnen blijven.

Dagbesteding in Tabitha en de Thuishaven

Een voorziening voor ouderen die thuis wonen en behoefte hebben aan ondersteuning gedurende enkele dagen of dagdelen per week.

Huren met Zorg

Zelfstandig blijven wonen, maar toch een beroep doen op de zorg en diensten van Cardia? Dit is mogelijk binnen de locaties en de aanleunwoningen. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van onze faciliteiten zoals de kapper, fysiotherapie en de bibliotheek.

Cardia biedt:

Wonen met zorg die bij u past: in een van onze woon- of huurhuizen of vertrouwd bij u thuis

Verpleeghuiszorg (PG en somatiek)

Verzorging, verpleging en huishoudelijke zorg bij u aan huis

Personenalarmering en maaltijdservice

Ontmoetingscentra voor beginnend dementerende ouderen in Mariahoeve en Loosduinen en Dagrecreatie Plus in Rijswijk (psychogeriatrie)

Dagbesteding

Christelijk algemeen maatschappelijk werk (alleen voor cliënten uit Den Haag)

Vriendenstichting

Bent u blij met onze zorg en wilt u dat graag financieel belonen? Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door geld over te maken naar de Vriendenstichting van een van onze locaties. Via de bijdragen en giften aan onze Vriendenstichting, maakt Cardia veel extra dingen mogelijk voor haar cliënten en medewerkers. Zaken die niet uit het steeds krappere zorgbudget betaald kunnen worden. U kunt een gift overmaken op het rekeningnummer van de ‘Vrienden van Cardia’ of naar een locatiespecifiek rekeningnummer.

Cardia heeft sinds 1 januari 2013 de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Hierdoor zijn giften aan Cardia onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar van de belasting. Ook kunt u hierdoor Cardia voor een legaat in uw testament opnemen. Door onze ANBI-status hoeven wij over giften of legaten geen successierechten te betalen.

Het doel van de vriendenstichting is tegemoet komen aan wensen en behoeften die niet betaald kunnen worden uit het steeds krapper wordende zorgbudget. Door de giften worden vele extra zaken mogelijk gemaakt voor de bewoners en de cliënten, zoals beweegmaterialen, een tovertafel.

De Stichting tracht haar doel onder meer te bereiken door fondswerving, het organiseren en/of financieren van bijeenkomsten van feestelijke of culturele aard en de middelen op de juiste wijze te beheren en aan te wenden.

 

 

 

 

 

 

http://www.wijkmariahoeve.nl/vitaliteitsfair-cardia-landscheiding/ – Mariahoeve Den Haag

Advertisements