Koffieconcert DiamantTheater

koffieconcert-jazz diamant-theater-koffieconcert-jazzInfo: DiamantTheater

Begin de woensdagochtend goed en kom in gezellige café-sfeer genieten van heerlijke live-muziek onder het genot van een kopje koffie.

Studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag verzorgen de muziek. Laat u verrassen met jazz of klassieke muziek! Leerlingen van het Diamant College zorgen voor een lekker kopje koffie of thee en een ouderwets plakje cake.

Woensdag 26 oktober 2016  Jazz

Tijd:  10:45 uur

Adres:   link-blauwDiamanthorst 183 – 2592 GD Den Haag (Google maps)

Toegangsprijs:  Entree (inclusief koffie/thee en cake) € 3,50

 link-blauw  Bestel hier uw kaarten

Het DiamantTheater is in 2010 opgericht en is gevestigd in het DiamantTheater, een vmbo school aan de Diamanthorst in Den Haag. Het is een toegankelijk theater met 150 zitplaatsen, waar je wekelijks terecht kunt voor een (theater)voorstelling of filmavond.

In 2013 is het DiamantTheater door de Gemeente Den Haag aangewezen als Cultuuranker voor stadsdeel Haagse Hout. Dat betekent dat het theater – naast het programmeren van voorstellingen – ook culturele activiteiten organiseert en mogelijk maakt voor bewoners uit het stadsdeel. Het  is een plek waar amateurverenigingen kunnen repeteren en optreden, waar festivals kunnen worden gehouden en waar de musical van school kan worden opgevoerd. Het DiamantTheater wil zo bijdragen aan een groter cultureel aanbod en meer cultuurparticipatie van de bewoners in Haagse Hout. Dat doen wij niet alleen, vrijwilligers uit de wijk helpen mee!

Het DiamantTheater wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, Kansen voor West en Stadsdeel Haagse Hout.

Het bestuur hanteert de belangrijkste uitgangspunten van de Code Cultural Governance.

Koninklijk Conservatorium Den Haag

Studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag verzorgen de muziek. Laat u verrassen met jazz of klassieke muziek! Leerlingen van het Diamant College zorgen voor een lekker kopje koffie of thee en een ouderwets plakje cake.

Het Koninklijk Conservatorium is prominent aanwezig in het hart van het Haagse muziekleven. Daar initieert en inspireert het tal van producties en festivals, zoals de koffieconcerten, componistenconcerten in het Nutshuis en het Korzo Theater, de door Musica Antica georganiseerde barokconcerten in de Lutherse kerk en de Dorpskerk in Voorschoten, de Big Band-concerten, het Koninklijk Conservatorium Kamermuziekfestival, de concerten van het Symfonie Orkest en voor nieuwe muziek en performances het Spring Festival en de CASS-avonden. Een groot deel van deze projecten wordt tevens uitgevoerd in diverse concertzalen in heel Nederland.

Gemiddeld initieert en (co)produceert het Koninklijk Conservatorium zo’n 550 concerten, optredens en presentaties per jaar, waarvan de helft buiten het conservatorium plaatsvindt. Dit maakt het conservatorium tot een van de grootste culturele instellingen en een van de belangrijkste producenten in het Haagse cultuuraanbod.

.

http://www.wijkmariahoeve.nl/woensdagochtend-diamanttheater/ – Mariahoeve Den Haag

Advertisements