City of Sounds Gratis workshop

Muziek maken met geluiden uit jouw omgeving

City of Sounds wijk mariahoeveCity of Sounds. Welke geluiden hoor jij in de stad? Doe mee met de workshop! Muziekgroep Slagwerk Den Haag is heel benieuwd hoe onze stad nu eigenlijk klinkt.

Daarbij dagen zij jou uit! Help ze mee met het verzamelen van geluiden en doe mee aan City of Sounds: een Haags project voor en door kinderen.

City of Sounds Gratis workshop

zaterdag 15 oktober

Tijd: 11.00 uur

Waar: Diamanttheater

Adres: link-blauwDiamanthorst 183 – 2592 GD Den Haag   (Google maps)

Kosten: gratis / aanmelden bij locatie

Tijdens de gratis workshops bij jou in de buurt ga je samen met een slagwerker aan de slag met geluiden uit jouw omgeving. Denk aan trams, schreeuwende buren of een skateboard dat over de stoep scheurt.

Alle geluiden bij elkaar….worden ineens muziek! Je leert een compositie te maken en deze wordt zelfs opgenomen zodat jouw geluid terug te luisteren is op de website    link-blauw   www.cityofsounds.nl    

Doe mee en win!

Iedereen kan jouw geluid horen!  Geluiden opnemen, uploaden …

Geluiden opnemen doe je tijdens een workshop met Slagwerk Den Haag of je doet het zelf. Je opgenomen geluid kun je op de

website  link-blauw   www.cityofsounds.nl     uploaden, zodat wij het op de kaart kunnen plaatsen.

Maak daarbij kans op het winnen van een GoPro action camera!

De 5 mooiste, bijzonderste, gekste samples winnen een  bijzondere prijs: een echte GoPro action camera! Als je meedoet maak je bovendien kans op een middag muziek in onze Haagse slagwerkstudio met je broertjes, zusjes en ouders! Onder de inzenders van de samples worden 40 kaarten voor deze middag verloot.

Slagwerk Den Haag: inventief en divers geluid

Slagwerk Den Haag (SDH) is gefascineerd door alles wat te maken heeft met geluid, puls en materialen als klankbron. SDH voert uit en co-creëert (slagwerk)muziek in de meest uiteenlopende vormen.

Het spelen van bestaand repertoire, het geven van nieuwe opdrachten, het maken van nieuw werk in samenwerking met componisten en partners uit andere disciplines, en het onderzoeken van de grenzen en mogelijkheden van georganiseerd geluid zijn voor SDH dagelijkse kost.  Het resultaat is te beluisteren en zien in zeer verschillende producties al dan niet in samenwerking met partners gerealiseerd.

Sinds 1977 is SDH, binnen en buiten Nederland, leidend in het uitvoeren van bekend en minder bekend slagwerkrepertoire. Resultaat: een repertoire bestaand uit honderden werken afkomstig uit alle windstreken.

SDH is, naast zijn eigen podiumactiviteiten, actief op gebied van talentontwikkeling en educatie met name in de regio Den Haag, maar ook daarbuiten.

Talentontwikkeling – coaching

Het bieden van een kweekvijver aan nieuw compositorisch en podiumtalent is voor Slagwerk Den Haag (SDH) een belangrijk aandachtspunt. In de ruim 35 jaar van zijn bestaan werkte SDH regelmatig intensief met jonge componisten, vaak naar aanleiding van een verleende compositie-opdrachten.

Nieuw podiumtalent – jonge slagwerkers, maar ook jonge makers uit andere disciplines – krijgt ontwikkelkansen en coaching binnen de serie KOnStrukt, binnen Young SDH en binnen reguliere SDH-concerten.

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.wijkmariahoeve.nl/gratis-workshop-city-of-sounds-project/ – Mariahoeve Den Haag

Advertisements