Alzheimer Café – Mariahoeve – Haagse Hout – Den Haag

Alzheimer alzheimer-cafe-mariahoeve-wijkcentrumWoensdag 12 oktober is psychologe Patricia Simon, werkzaam bij Florence, te gast. Deze deskundige komt vertellen over vergeetachtigheid en dementie. Wat is het verschil? Is regelmatig je sleutels vergeten reden tot ongerustheid? Wat kun je doen bij een niet-pluisgevoel?

Voorafgaand is het dit keer mogelijk om een gezonde 3-gangenmaaltijd te gebruiken in het wijkcentrum voor € 6,50 incl. drankje. Aanmelden voor de maaltijd kan via info@thuisengezondeten.nl of telefoonnummer 070 88 777 40

Datum: Woensdag 12 oktober  2016

Onderwerp: Wat is er met mijn naaste aan de hand, zou het dementie kunnen zijn?

Tijd: 19.00 uur – 21.00 uur

Plaats: link Ivoorhorst 155 – Den Haag  (Google maps)

Informatie: 06 – 1380 2118 

Email: jwolthers@cardia.nl

Alzheimer Café

Wanneer bepaalde vaardigheden verdwijnen, kunnen de dingen die u eerder samen deed vaak niet meer. Professionals vertellen wat mogelijkheden kunnen zijn wat betreft activiteiten op het gebied van bijvoorbeeld muziek, beweging, uitstapjes en vakanties.

Routebeschrijving
Wijkcentrum Mariahoeve is bereikbaar met tram 6 of bus 24. Stap uit bij halte Reigersbergenweg. Komt u met de auto dan is dichtbij het wijkcentrum voldoende gratis parkeergelegenheid.

19.00 uur    Inloop

19.30 uur    Start informatieve deel van de avond met uitleg van een deskundige.

20.00 uur    Pauze – Gelegenheid voor het uitwisselen van ervaringen en het nemen van een consumptie

20.30 uur    Disscussie

21.00 uur   Informeel samenzijn, contact leggen met eventueel aanwezige hulpverleners en ‘napraten’

De café avond begint met een inloop om 19.00 uur, waar u aan de bar gratis koffie en thee wordt aangeboden. Om 19.30 uur gaat het officiële deel van start met een gastspreker onder leiding van de gespreksleider. Van 20.00 tot 20.30 uur is er een pauze, gelegenheid tot informeel samenzijn en kunt u consumpties, tegen betaling, aan de bar halen. Het laatste officiële deel van de avond is van
20.30 21.00 uur en biedt gelegenheid tot vragen stellen en discussie. Na afloop is er tot 21.30 uur gelegenheid tot informeel napraten.

Voor meer informatie kunt u terecht bij programmacoördinator Jozien Wolthers, JWolthers@cardia.nl, 06-13802118.

Het Alzheimer Café is op een vaste avond per maand geopend en voor mensen met beginnende dementie, hun partners, kinderen, familieleden, professionals uit de zorg en andere belangstellenden.

Wijkbewoners kunnen hier ook hun vragen stellen en mee discussiëren over de verschillende thema’s.

Het Alzheimer Café is een samenwerkingsverband tussen Cardia, Nebo, Stichting Eykenburg. HWW Zorg, Florence, Evita, Parnassia Groep, PEP en VÓÓR Welzijn.

Wist u dat de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende vorm van dementie is? Het is geen ouderdomsziekte, maar een hersenziekte met psychiatrische symptomen doordat delen van de hersenen ophouden te functioneren en afsterven.

De ziekte van Alzheimer is vernoemd naar de Duitse neuroloog Aloïs Alzheimer. Hij ontdekte begin vorige eeuw kenmerkende veranderingen in het hersenweefsel van mensen die aan dementie waren overleden, namelijk plaques en tangles. Alzheimer komt in verschillende vormen voor en bestaat eigenlijk uit een complex van verschillende aandoeningen. Het is een ziekte met verstrekkende gevolgen voor de persoon die de ziekte heeft en zijn directe omgeving. Het verloop van alzheimer verschilt van persoon tot persoon.

Hoewel er op grote schaal wetenschappelijk onderzoek wordt verricht, zijn oorzaken van de ziekte nog onbekend. Ook zijn er nog geen behandelmethoden voorhanden. De ziekte van Alzheimer is onomkeerbaar.

Symptomen van alzheimer zijn onder andere: vergeetachtigheid, veranderingen in de persoonlijkheid, desoriëntatie en verlies van spraak.

 

 Alzheimer Café Haagse Hout wordt georganiseerd door Alzheimer Nederland afdeling Haaglanden, Cardia, Vóór Welzijn, Florence, PEP, Nebo, Stichting Eijkenburg, Parnassia, Saffier de Residentie en Evita Zorg.

 

 

 

 

http://www.wijkmariahoeve.nl/alzheimer-cafe-niet-pluisgevoel/ – Mariahoeve Den Haag

Advertisements