Opfrisdag rijvaardigheid automobilisten Den Haag

rijvaardigheid vvn-opfris-cursus-wijk-mariahoeveRijvaardigheid. Bent u ouder dan 65 en bent u al vele jaren in het bezit van een rijbewijs? Dan weet u dat de afgelopen jaren sommige verkeersregels zijn gewijzigd en er nieuwe regels bijgekomen zijn. Ook is het goed om te weten dat er in uw rijstijl soms verkeerde routines zijn geslopen.

Veilig Verkeer Nederland organiseert in samenwerking met de gemeente Den Haag een opfriscursus Rijvaardigheid voor de inwoners van Den Haag van 65 jaar en ouder in het bezit van een B-rijbewijs.

Donderdag 17 november 2016

Adres:  link-blauwHet Kleine Loo 1 – 2592 Den Haag (Google maps)  (waar ruim voldoende parkeerruimteaanwezig is)

U kunt inschrijven voor de ochtendsessie van 08.30 uur – 12.00 uur

of de middagsessie van 13.00 uur -16.30 uur

Kosten:  € 15,00 per persoon  (dit is inclusief 2 consumpties)

Tijdens deze cursus krijgt u gedurende een uur voorlichting over de laatste nieuwe verkeersregels. Na afloop krijgt u ook nog gratis een boekje mee met alle geldende verkeersregels en tekens

In uw eigen auto maakt u met een ervaren instructeur een rit door de omgeving en krijgt u praktische tips. Zodat u zo lang mogelijk met uw auto aan het verkeer kunt blijven deelnemen. Ook het nieuwe rijden ( milieubewust en energiezuinig) wordt besproken.

Tevens maakt een reactietest deel uit van het programma

Inschrijven kan tot uiterlijk 1 november bij VVN,

Mw. Linda de Jong,

per email: dcdejong@hetnet.nl of per telefoon 0184-685317

Rijvaardigheid

Oudere verkeersdeelnemers zijn soms kwetsbaar. Zij hebben vaak al lang geleden hun rijbewijs gehaald. Intussen zijn er verkeersregels veranderd, verkeerssituaties aangepast en is het vooral veel drukker geworden op de weg. Daar komt bij dat mensen, naarmate ze ouder worden, te maken kunnen krijgen met fysieke en mentale veranderingen.

 Hoewel senioren vaak jarenlange ervaring hebben in het verkeer, is de kans op letsel bij een ongeval daardoor voor senioren groter. En het aantal senioren in ons land groeit. Daarom is veilige mobiliteit voor senioren een belangrijk doel voor Veilig Verkeer Nederland.

Nederland lijkt heel verkeersveilig. Toch kent bijna iedereen wel iemand die bij een verkeersongeval betrokken is geweest. Elke dag komen twee mensen om het leven en raken honderden gewond in het verkeer. Dat willen we niet accepteren. Onze vrijwilligers zetten zich dagelijks in om het verkeer in Nederland veiliger te maken.

Rijvaardigheid

Onze activiteiten zijn mogelijk dankzij de waardevolle bijdrage van onze leden. Met uw steun doen jaarlijks bijna 200.000 kinderen het VVN Verkeersexamen en we faciliteren we bewoners in het hele land bij het organiseren van een verkeersveiligheidsactie in hun eigen buurt. We helpen duizenden senioren op weg met hun scootmobiel. Ons campagneteam beloont ieder jaar ongeveer 80.000 Bobs omdat zij nuchter blijven als hun passagiers een borrel drinken.

Rijvaardigheid. Word nu lid en ontvang een gratis rvs sleutelhanger. Leden ontvangen vier keer per jaar het VVN Magazine met daarin verkeerstips, lezersaanbiedingen en informatie over onze campagnes.

Ja, ik word lid van Veilig Verkeer Nederland!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.wijkmariahoeve.nl/rijvaardigheid-automobilisten-haag/ – Mariahoeve Den Haag

Advertisements