DJ jongerenplek met gratis WiFi-HotSpot Mariahoeve

Jongerenplek  mariahoeve-fono-wijkmariahoeveOp 5 oktober zal DJ jongerenplek met gratis WiFi-HotSpot Mariahoeve officieel geopend worden door wethouder Ingrid van Engelshoven.

Jongeren ambassadeurs hadden aangegeven dat zij graag een plek wilden hebben waar zij bezig konden zijn met muziek en het liefst met gratis WiFi-HotSpot.

5 oktober 2016

Feestelijke opening Jongerenplek DJ-tafel Yalp Fono mét WiFi-HotSpot Mariahoeve

Tijd:  14. 00 uur

Adres: Hoek Robijnhorst en Granaathorst –  Den Haag   2592 TS  (Google maps)

Programma opening Jongerenplek Mariahoeve:

Na een welkomstwoord van Lilianne Blankwaard (stadsdeeldirecteur Haagse Hout), zullen vervolgens Ingrid van Engelshoven (stadsdeelwethouder Haagse Hout) en een vertegenwoordiger van de KPN het woord voeren.

De officiële openingshandeling zal verricht worden door Ingrid van Engelshoven met een scholier uit Mariahoeve.

Gevolgd door het  hoogtepunt van deze opening, een programma van Stichting Aight met een dj demo van DJ Friss, rappen met D.Chesron, afkomstig uit Mariahoeve , breakdance van de Saint Rockers, dansers bij het Haags Hiphop Centrum.

De jongeren van het Diamantcollege, de Vatelschool en de basisschool de Vuurvlinder zijn uitgenodigd aanwezig zijn bij dit evenement.

link-blauwUitleg Fono wijkmariahoeve.nl

DJ Friss (bekend van Haagse groep Playground Zer0) op het Fono meubel laten draaien om de diverse mogelijkheden van het apparaat te laten zien.  Daarnaast is er de mogelijkheid voor jongeren om het apparaat te proberen, uiteindelijk is het er voor de jongeren uit Mariahoeve.

Naast de DJ zal er ook een spectaculair breakdance optreden zijn van de Saint Rockers, dansers die bij het Haags Hiphop Centrum als leerling begonnen zijn maar nu hard aan de weg timmeren en goede shows neerzetten.

Rapper D.Chesron, afkomstig uit Mariahoeve, zal via het Fono apparaat een optreden geven met een aantal van zijn nummers. Uiteraard is de mogelijkheid aanwezig voor jongeren uit Mariahoeve om zelf ook op te treden.

link-blauwInfo Stichting Aight

Adres: Fruitweg 240 –      2525 KJ Den Haag

Telefoon             070-3852116

Email-adres        info@aight.nu

Stichting Aight heeft ten doel: Het stimuleren en bevorderen van de hip hop cultuur; de stichting tracht dit doel onder meer te verwezenlijken door het geven van workshops op het gebied van dans, muziek en beeldende kunst. Het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijke kunnen zijn.

In Den Haag is er een enorm aanbod aan activiteiten op het gebied van hip hop: freelancers die workshops aanbieden, welzijnsorganisaties die dergelijke thema’s in hun pakket hebben opgenomen en incidentele festivals waar u op bepaalde data terecht kunt. Stichting AIGHT onderscheidt zich hierin doordat:

Stichting AIGHT werkt vanuit de subcultuur zelf. Dat wil zeggen, alle medewerkers maken zelf deel uit van de subcultuur en zijn hierin al jaren actief. Hierdoor is de kennis die wordt overgedragen optimaal en heeft u via Stichting AIGHT toegang tot een groot hip hop netwerk dat tot in Rusland, China, de Antillen en de Verenigde Staten bereik heeft.

Stichting AIGHT beschikt over een eigen locatie. Hierdoor kunnen wij ook aan uw wensen voldoen. Veel aanbieders zijn gebonden aan bezoeklocaties, vaste tijden en vaste dagen. Stichting AIGHT biedt u de ruimte om in overleg de activiteit geheel naar uw wens aan te kleden en uit te voeren. Midden in de nacht, op zondag, vrijwel alles is bespreekbaar.

D.CHESRON – D.CHESRON is een Engels-, en Nederlandstalige rapper/singer en producer uit Den Haag. Hij is, van de selecte gezelschap die onder het kopje MthMedia vallen, veruit het meest ervaren. Met zijn multi-talent en drive naar het beste resultaat is hij een inspiratie voor elke collabo

DJ Friss. De in Leeuwarden geboren en getogen DJ ontwikkelde al op vroege leeftijd een voorliefde voor de hiphopcultuur. Nadat hij ergens in een kraakpand van een paar vrienden een set draaitafels onder ogen kreeg was hij verkocht. Diezelfde vrienden wisten hem te vertellen dat iemand zijn draaitafels kwijt wilde, en voila, DJ Friss was geboren (2003). Friss ging meteen flink aan de slag met zijn nieuwe setje en begon, naast heel veel te oefenen, op wekelijkse basis feesten te geven bij hem thuis zodat hij kon draaien voor publiek.

Zijn essentiële aandeel in deze liveshow bleef niet onopgemerkt; in 2009 won hij de prijs voor Beste Muzikant tijdens de Grote Prijs van Nederland. Vrij uniek voor een DJ. Naast de liveshows verzorgde Friss ook alle scratches op de releases van Kraantje Pappie, de EP ‘Boulimia’ en het album ‘Crane’. Dit doet hij overigens ook voor Dope D.O.D., zowel op het album ‘Branded’ als op toekomstig werk. Tevens was hij finalist in de DMC World Online DJ kampioenschappen in 2011.

 

Jongerenplek

 

 

 

 

 

 

http://www.wijkmariahoeve.nl/jongerenplek-met-gratis-wifi-hotspot/ – Mariahoeve Den Haag

Advertisements