Bezoek gratis de International Lounge Museon

Museon -open-dagen-den-haag -wijkmariahoeveGa in gesprek met de burgemeester, doe mee aan de Internationale Wereldspeurtocht door het Museon en geniet van een patatje Vrede. Op deze dag is het Museon gratis toegankelijk. Geen registratie nodig.

Zondag 25 september 2016

Museon

Adres: link mariahoeve blauwStadhouderslaan 37, 2517 HV Den Haag  (Google maps)

Tijd:   Inloop vanaf 11.30 uur met Vredesdrankje en uitreiken speurtocht

In de speciaal ingerichte International Lounge in de ontvangsthal van het Museon geeft burgemeester Jozias van Aartsen een korte Nederlandstalige lezing voor kinderen en hun (groot)ouders over wat Den Haag als Internationale Stad van Vrede en Recht tot op heden heeft bereikt.

Aansluitend gaan de kinderen in gesprek met de burgemeester van Aartsen.

Jozias Johannes van Aartsen – geboren Den Haag, 25 december 1947 – is een Nederlands politicus voor de VVD. Hij is vanaf 27 maart 2008 burgemeester van Den Haag. Eerder was hij lid van de Tweede Kamer en minister van Landbouw (1994-1998) en van Buitenlandse Zaken (1998-2002). Jozias van Aartsen is getrouwd en heeft drie kinderen. Van Aartsen is afkomstig uit een hervormd gezin. Zijn vader Jan van Aartsen was minister en later commissaris van de Koningin voor de ARP.

Kinderen vanaf 10 jaar kunnen deelnemen aan een Wereldspeurtocht  door het Museon en daarna genieten van een ‘patatje Vrede’ met hun broertjes en/of zusjes.

Programma:

11.30    Inloop met Vredesdrankje en uitreiken speurtocht in het Museon

12.00    Officiële programma met burgemeester Jozias van Aartsen en mogelijkheid tot het stellen van vragen

12.30    Muzikaal intermezzo door leerlingen van de International School of The Hague

12.45    Start speurtocht

13.00    Einde openingsprogramma

Hierna kunt u om 13.30 deelnemen aan een workshop over het Kinderrechtenverdrag,  een foto laten maken in een ludieke internationale setting, een overzichtstentoonstelling over internationaal Den Haag bekijken en speeddaten met Young Peacebuilders. Verder kunt u gratis de fototentoonstelling ‘De iconen van National Geographic’ en de expositie ‘Illusions’ bezoeken.

Wilt u bij de opening aanwezig zijn, stuur dan een mailtje naar hannelore.taal@denhaag.nl en laat even weten met hoeveel kinderen u aanwezig bent.

Museon

Het Museon is een populairwetenschappelijk museum in Den Haag met collecties op het gebied van geologie, biologie, geschiedenis, archeologie, natuurkunde, techniek en volkenkunde.

Als interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie en een interdisciplinaire benadering wil het Museon mensen inspireren om de wereld te ontdekken en zichzelf te ontwikkelen. Daarnaast willen we mensen motiveren om onze wereld met respect te behandelen. Het Museon realiseert deze missie door de bezoekers een dynamische, museale leeromgeving aan te bieden. Kernbegrippen zijn innovatie en duurzaamheid, interactiviteit en dialoog, kwaliteit en excellentie.

Het museum heeft een viertal functies:

Aanbieder van tentoonstellingen

De vaste tentoonstelling Jouw Wereld, Mijn Wereld , samen met omringende expositiezalen, sluit aan op alle vakgebieden en betrekt de bezoeker bij de presentatie door vragen op te roepen over de mens en zijn wereld. Daarnaast organiseert het Museon jaarlijks acht tot tien tijdelijke tentoonstellingen.

Aanbieder van educatieve programma’s

Tijdens het schooljaar worden er ruim 2.000 museumlessen gegeven, waarmee zo’n 41.000 leerlingen worden bereikt. Deze educatieve activiteiten sluiten aan op de vaste en tijdelijke tentoonstellingen.

Daarnaast begeleiden docenten ten behoeve van leerlingen in het voortgezet onderwijs speciale educatieve projecten die in samenwerking met de klassendocenten worden ontwikkeld, zoals CKV-opdrachten en profielwerkstukken.

Beheer van erfgoed

De collectie bestaat uit circa 270.000 voorwerpen en is zeer veelzijdig. Door de disciplines geologie, geschiedenis, natuurkunde, volkenkunde en biologie in zich te verenigen, bevindt het Museon zich permanent op het kruispunt van natuur, techniek en cultuur.

Maatschappelijk podium

Het Museon functioneert als levendige ontmoetingsplaats waar ideeën worden uitgewisseld, als een platform waar verschillende opinies samenkomen en mensen met elkaar in discussie gaan, als een plaats voor debat.

Interne organisatie

De interne organisatie van het museum is verdeeld over vier afdelingen: Educatie & Presentatie, Marketing & Communicatie, Collecties & Producties, Financiën & Publieksbegeleiding. Het managementteam, bestaande uit de directeur en de hoofden van de afdelingen, is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. Het museum heeft ruim zeventig medewerkers in vaste of tijdelijke dienst.

Beleidsplan en jaarverslagen

Elke vier jaar brengt het Museon een beleidsplan uit, waarin het zijn plannen formuleert en aanheeft hoe het deze plannen wil realiseren. In een jaarverslag rapporteert het Museon over de werkzaamheden in het betreffende kalenderjaar (zie rechterkolom). Ook de financiële jaarcijfers kunt u hierin terugvinden.

GreenKey

Het Museon is aangesloten bij GreenKey, het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, alsmede in de markt voor vergader- en congreslocaties.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.wijkmariahoeve.nl/international-lounge-museon/ – Mariahoeve Den Haag

Advertisements