We worden niet gehoord – Première in Theater Vaillant

mariahoeve-theater-drosoula We worden niet gehoordHoe is het om slechthorend te zijn? Waar lopen slechthorenden tegenaan in de maatschappij en hoe ziet hun dagelijks leven er uit?

Acteurs:   Eveline van Oldenborgh, Daphne Peeters, Rob Westein, Wilma de Groot, Elena Antoniou, Herby Rietveld

15 oktober in Theater Vaillant  (Première)

Adres:  link mariahoeve blauwHobbemastraat 120 – 2526  JS – Den Haag   (Google maps)

Contact  070-4452800 / info@devaillant.nl

Aanvang: 20.00 uur

De entree bedraagt 7,50 euro

Meer voorstellingen:

29 oktober 2016 in Leiden (Theater Imperium) 

4 februari 2017 in Delft (Microtheater De Flits).

Spel:  Eveline van Oldenborgh, Daphne Peeters, Rob Westein, Wilma de Groot, Elena Antoniou, Herby Rietveld

Theatermaker / regie Drosoula Tsangaratou

Decors De vrijwilligers v/d De Grondslag, ontwerp:  Herby Rietveld

Techniek:  Willem Sterk, Alex Heijnes, Kamiel Sikkes en Herby Rietveld van De Grondslag

Grafische vormgeving:  Zabriski Leiden, http://www.zabriski.nl

Met dank aan Sylvia Bos, Teja Vossen en onze fondsen

De voorstelling is mogelijk gemaakt door:

Fonds 1818, Gravin van Bylandtstichting, Janivo Stichting, VSBfonds

Theatermaker Drosoula Tsangaratou zegt over de voorstelling: “Ons doel is een discussie uitlokken tussen wel en niet slechthorende familieleden, maar ook die groep slechthorenden bereiken die het altijd al wilden zeggen maar niet durfden of niet wisten hoe.” “We willen de slechthorende bezoekers en hun familie of kennissen met dit stuk een luchtige en ook vruchtbare avond bieden. Na afloop van het stuk zullen de spelers het publiek betrekken in een levendig gesprek, vol waarheden en hindernissen.”

 “Ons stuk zit tjokvol bitterzoete herkenning voor slechthorende mensen. Hun verhaal wordt verteld in ontroerende en komische momenten.”, aldus Drosoula. “Voor de een zal het een openbaring zijn, voor de ander de realiteit van alle dag. Het zal voor elke bezoeker van het theaterstuk anders zijn”.

Bron: René van der Wilk op hoorzaken.nl


Drosoula Tsangaratou

drosoulaTheatermaker, drama docent, physical mindfullness trainer

De omgeving, jij zelf en anderen vormen een onuitputtelijke inspiratiebron voor fysieke expressie en legt de basis voor een heldere theatertaal. trefwoorden: fysiek, beeldend, op maat

Als maker zorg ik ervoor om door middel van eenheid en bewustwording  de dynamiek en de individuele ontwikkeling in een groep naar voren te laten komen. Elke deelnemer, of speler, leert deel te zijn van een geheel waarin hij/zij zijn/haar diverse talenten gebruiken kan en op die manier het unieke karakter van een groep helpt vormen.

Mijn doceerstijl is organisch, met een duidelijk kader dat ligt in spel- en bewegingsoefeningen, die per les/groep/situatie volgens een op maat gesteld doel zichtbaar wordt.

Vanuit een zintuigelijke invalshoek vertrekken we richting bewustwording en bewuste expressie. Fysiek theater leent veel ‘tools’ van verschillende genres. Zo wordt er bijvoorbeeld gewerkt met de 4 elementen, basiscontact, maskers, beeldende kunst, of met het doorbreken van clichès. Of we gaan gebruik maken van de muzikaliteit van elk individu en brengen hiermee directheid op het podium. Een frisse, eigentijdse benadering van de connecties tussen performer<->inhoud, publiek<->spelers of mens<->wereldbeeld.

In de voor iedere groep ontworpen lessen is er veel ruimte mogelijk voor bijvoorbeeld persoonlijke aandacht voor hen die aan grotere uitdagingen toe zijn.

Ook biedt ik trainingen aan ontwikkeld voor leerkrachten die behoefte hebben aan ‘tips en tricks’ of coahing om de einde-school musicalproductie wat makkelijker te maken door theorische en praktisch ondersteunende oefeningen te bieden die gebruikt kunnen worden voor grotere groepen.

Voor docenten die meer zelfbewust en/of meer direct voor de klas willen staan biedt ik een korte training ‘Basis Contact’.

Deze training biedt ik meestal aan in het kader van een studiemiddag of als extra aanvulling, maar zijn behalve voor docenten ook uitermate geschikt voor acteurs die met interactieve voorstellingen bezig zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.wijkmariahoeve.nl/we-worden-niet-gehoord/ – Mariahoeve Den Haag

Advertisements