Resto VanHarte Mariahoeve

Resto VanHarte Mariahoeve wijk-mariahoeve doodgewoon den haag Resto VanHarte, Dood gewoon in Den Haag en De Haagse Hogeschool nodigen u uit voor:

Studenten ontmoeten ouderen om te luisteren & te vragen naar hun Levensverhalen

Voor ouderen en studenten, ontmoetingsavond met heerlijk driegangendiner. Wij luisteren graag naar uw verhaal. Denk en praat mee over de leer van het leven.

Reserveer als u erbij wilt zijn!
Reserveren via
http://www.restovanharte.nl of bel 0900 900 3030 van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 12.30 uur (€ 0,10 p.m.)

Deelname is gratis

Plaats: Resto VanHarte Mariahoeve
Tijd: Resto open en inloop 17.30 uur.

Aanvang maaltijd 18.00 uur

Adres: linkDiamanthorst 183 – 2592 GD – Den Haag  (Google maps)

Reserveren: linkResto vanHarte Mariahoeve

Contact: Ben Lachhab – b.lachhab@restovanharte.nl
Tel 06 466 140 25

 

Resto VanHarte Mariahoeve wijk-mariahoeve


Informatie Resto VanHarte

Iedere week stellen onze chef en de vrijwilligers een gezonde, verse drie gangenmaaltijd samen. Er wordt rekening gehouden met vegetarische of halal wensen. Laat u verrassen!

Op 34 locaties door heel Nederland verzorgt Resto VanHarte één of twee avonden per week een gezond driegangendiner. In Mariahoeve doen we dat op dinsdagavond, in het Diamantcollege. Binnen enkele uren vindt een metamorfose plaats.

Onder leiding van een professionele kok, de Horecacoördinator, start de keukenploeg de voorbereidingen. Vrijwilligers doen in de buurt boodschappen, stellen apparatuur op voor een muzikant of spreker en dekken de tafels. De Restomanager en Horecacoördinator ondersteunen de verschillende groepen vrijwilligers. Per avond zijn er gemiddeld tien vrijwilligers. Soms komt er hoog bezoek. Bijvoorbeeld van het Koninklijk Huis, een minister, burgemeester, wethouder of een ceo van een multinational.

Voor de ontvangst maakt dat niet uit: iedereen wordt gelijk behandeld.

De prijs voor een driegangenmaaltijd is € 7. Als u een Ooievaarspas heeft, betaalt u € 3,50.

De praktijk: een avond bij VanHarte

Op 34 locaties door heel Nederland verzorgt Resto VanHarte één of twee avonden per week een gezond driegangendiner. In Mariahoeve doen we dat op dinsdagavond, in het Diamantcollege. Binnen enkele uren vindt een metamorfose plaats.
Onder leiding van een professionele kok, de Horecacoördinator, start de keukenploeg de voorbereidingen. Vrijwilligers doen in de buurt boodschappen, stellen apparatuur op voor een muzikant of spre­ker en dekken de tafels. De Restomanager en Horecacoördinator ondersteunen de verschillende groepen vrijwilligers. Per avond zijn er gemiddeld tien vrijwilligers. Soms komt er hoog bezoek. Bijvoorbeeld van het Koninklijk Huis, een minister, burgemeester, wethouder of een ceo van een multinational.
Voor de ontvangst maakt dat niet uit: iedereen wordt gelijk behandeld. De prijs voor een driegangenmaaltijd is € 7. Als u een Ooievaarspas heeft, betaalt u € 3,50.

Onze partners
Resto VanHarte is mogelijk dankzij de hulp van donateurs en vrijwilligers en de samenwerking met bedrijven, fondsen en overheden. Bedrijven steunen ons niet alleen financieel, maar ook door de inzet van medewerkers, kennis, diensten en trainin­gen.

Resto VanHarte Mariahoeve

  • Professionals en vrijwilligers maken een gezond en lekker driegangendiner
  • Iedereen is van harte welkom
  • Maak kennis met organisaties uit de buurt
  • Ontmoet nieuwe mensen
  • Leuke thema-avonden
  • Kinderen van harte welkom

Resto VanHarte Mariahoeve

Yvonne van Leeuwen, coördinator vrijwilligers Resto VanHarte Mariahoeve

Website: » » linkVanHarte Mariahoeve


Eten, ontmoeten en meedoen Resto VanHarte Mariahoeve

Stichting VanHarte is de enige organisatie in Nederland die buurtrestaurants en evenementen organiseert rond een professioneel, geëvalueerd en gewaardeerd ‘Meedoenprogramma’. Gasten en vrijwilligers kunnen niet alleen andere wijkbewoners leren kennen, maar worden gestimuleerd om mee te doen in de opzet en de bedrijfsvoering van hun eigen buurtrestaurant.

Zo kunnen zij als vrijwilliger of op werkervaringsplaatsen meedoen bij het koken, de bediening, de promotie, de financiële administratie of het organiseren van bijzondere activiteiten zoals thema-avonden. Deze avonden gaan over gezonde voeding, het verbeteren van de leefbaarheid in de wijk en het vergroten van de betrokkenheid van buurtbewoners en het lokale bedrijfsleven.

Doel van het Meedoenprogramma is om mensen weerbaarder te maken, een eventueel isolement te doorbreken en de leefbaarheid in de wijk verbeteren. Dit doet VanHarte als netwerkorganisatie samen met bewoners en instanties in de wijk die werkzaam zijn op gebied van zorg, welzijn, onderwijs, werkgelegenheid, cultuur en sport.
Naast de reguliere Resto’s zijn er ook nog andere VanHarte producten zoals KinderResto’s, TienerResto’s, Reizend Resto en Pop-up Resto.

Helpen is meedoen Resto VanHarte Mariahoeve

De activiteiten van VanHarte worden door een klein team van professionals in gang gezet. De echte drijvende kracht achter de Resto’s zijn onze vrijwilligers. Zij werken mee in de keuken, helpen tafels dekken en de ruimte gezellig maken, doen mee aan fondswerving en communicatie. Onze Resto’s zijn ook leerwerkplekken voor jongeren, herintredende werknemers, reclassanten en maatschappelijk stagiairs uit Nederland en alle andere windstreken. In een Resto vinden zij hun inspiratie tot zelfontplooiing en vergroten zij hun kans op een actieve rol in de samenleving.

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.wijkmariahoeve.nl/resto-vanharte-mariahoeve-doodgewoon/ – Mariahoeve Den Haag

Advertisements