Alzheimer Café – Mariahoeve – Haagse Hout – Den Haag

Alzheimer Café mariahoeve  Woensdag 7 september bespreekt Ruud Dirkse zijn boek ‘Had ik het maar geweten’.

In dit praktische handboek vindt u honderd tips die helpen in de omgang met dementerenden. Ruim een derde van de tips heeft betrekking op de bejegening en hoe om te gaan met gedragsveranderingen.

Verder gaan de auteurs in op mogelijke aanpassingen in de leefomgeving, activiteiten en hoe de mantelzorger zijn/haar grenzen kan bewaken.

LET OP: ditmaal is het café bij uitzondering niet op de 2e woensdag van de maand, maar eenmalig op een andere datum.

Datum: Woensdag 7 september  2016
Activiteit: Alzheimer Café

Tijd: 19.00 uur – 21.00 uur

Plaats: link Ivoorhorst 155 – Den Haag  (Google maps)

Informatie: 06 – 1380 2118 

Email: jwolthers@cardia.nl

Alzheimer Café

Routebeschrijving
Wijkcentrum Mariahoeve is bereikbaar met tram 6 of bus 24. Stap uit bij halte Reigersbergenweg. Komt u met de auto dan is dichtbij het wijkcentrum voldoende gratis parkeergelegenheid.

19.00 uur    Inloop

19.30 uur    Start informatieve deel van de avond met uitleg van een deskundige.

20.00 uur    Pauze – Gelegenheid voor het uitwisselen van ervaringen en het nemen van een consumptie

20.30 uur    Disscussie

21.00 uur   Informeel samenzijn, contact leggen met eventueel aanwezige hulpverleners en ‘napraten’

De café avond begint met een inloop om 19.00 uur, waar u aan de bar gratis koffie en thee wordt aangeboden. Om 19.30 uur gaat het officiële deel van start met een gastspreker onder leiding van de gespreksleider. Van 20.00 tot 20.30 uur is er een pauze, gelegenheid tot informeel samenzijn en kunt u consumpties, tegen betaling, aan de bar halen. Het laatste officiële deel van de avond is van
20.30 21.00 uur en biedt gelegenheid tot vragen stellen en discussie. Na afloop is er tot 21.30 uur gelegenheid tot informeel napraten.

Voor meer informatie kunt u terecht bij programmacoördinator Jozien Wolthers, JWolthers@cardia.nl, 06-13802118.

 

mariahoeve alzheimer wijkcentrum

Het Alzheimer Café is op een vaste avond per maand geopend en voor mensen met beginnende dementie, hun partners, kinderen, familieleden, professionals uit de zorg en andere belangstellenden.

Wijkbewoners kunnen hier ook hun vragen stellen en mee discussiëren over de verschillende thema’s.

Het Alzheimer Café is een samenwerkingsverband tussen Cardia, Nebo, Stichting Eykenburg. HWW Zorg, Florence, Evita, Parnassia Groep, PEP en VÓÓR Welzijn.

Wist u dat de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende vorm van dementie is? Het is geen ouderdomsziekte, maar een hersenziekte met psychiatrische symptomen doordat delen van de hersenen ophouden te functioneren en afsterven.

De ziekte van Alzheimer is vernoemd naar de Duitse neuroloog Aloïs Alzheimer. Hij ontdekte begin vorige eeuw kenmerkende veranderingen in het hersenweefsel van mensen die aan dementie waren overleden, namelijk plaques en tangles. Alzheimer komt in verschillende vormen voor en bestaat eigenlijk uit een complex van verschillende aandoeningen. Het is een ziekte met verstrekkende gevolgen voor de persoon die de ziekte heeft en zijn directe omgeving. Het verloop van alzheimer verschilt van persoon tot persoon.

Hoewel er op grote schaal wetenschappelijk onderzoek wordt verricht, zijn oorzaken van de ziekte nog onbekend. Ook zijn er nog geen behandelmethoden voorhanden. De ziekte van Alzheimer is onomkeerbaar.

Symptomen van alzheimer zijn onder andere: vergeetachtigheid, veranderingen in de persoonlijkheid, desoriëntatie en verlies van spraak.

 

 Alzheimer Café Haagse Hout wordt georganiseerd door Alzheimer Nederland afdeling Haaglanden, Cardia, Vóór Welzijn, Florence, PEP, Nebo, Stichting Eijkenburg, Parnassia, Saffier de Residentie en Evita Zorg.

 

 

 

 

Tags: Mariahoeve, wijkmariahoeve, haagse, hout, bezuidenhout, benoordenhout, leidschendam, leidsehage, winkel, winkelcentrum, mariahoeve, moestuin, tuin, compost, bakker, index, wijkcentrum, tuin, tuinen, mariahoeve, lokaal, belang, bewoners, commissie, whatsapp, nextdoor, straat, bus, tram, trein, mooi, groen, boom, bomen, west, gemeente, den, haag, gravenhage

Wij maken deel van de webring: oktip Haagse hout www.wijkmariahoeve.nloktip Haagse hout Facebook Agenda Mariahoeveoktip Haagse hout Facebook wijkmariahoeve oktip Haagse hout Facebook Oktipoktip Haagse hout Facebook Haagse Hout Uitburooktip Haagse hout Twitter Wijkmariahoeveoktip Haagse hout Twitter Den Haag Westoktip Haagse hout Twitter Mariahoeve Tip oktip Haagse hout Twitter @Sakoppieoktip Haagse hout Twitter Mariahoeve Tip oktip Haagse hout Twitter Uitburo Haagse Houtoktip Haagse hout Livejournal oktip Haagse hout Google+oktip Haagse hout Google+1oktip Haagse hout Google+2oktip Haagse hout Blogspotoktip Haagse hout Oktip1.wordpressoktip Haagse hout Tumblr Mariahoeveoktip Haagse houtTumblr Oktip Den Haagoktip Haagse hout Mariahoevedenhaag.wordpressoktip Haagse hout Flipboard Haagse Hout Oktip.nl oktip Haagse hout Flipboard Ok tipoktip Haagse hout Flipboard Mariahoeve oktipoktip Haagse hout Pin Bord (fr) Haagse Hout Uitburo oktip Haagse hout Pin Bord (fr) Haagse Houtoktip Haagse hout Pin Bord (fr) Haagse Hout Den Haag oktip Haagse hout Pin Bord (nl) Het Haagse Houtoktip Haagse hout Pin Bord (nl) Bezuidenhout oktip Haagse hout Pin Bord (nl) Leidschendam-Voorburgoktip Haagse hout Pin Bord (nl) Marlotoktip Haagse hout Linkedinoktip Haagse hout Haagse Houtoktip Haagse hout www.Mariahoeve.NUoktip Haagse hout www.Mariahoeve.ORGoktip Haagse hout www.wojo.nloktip Haagse hout Digitale Muurkrant – nowakti.nloktip Haagse houtLinken verzameling Digitaal Den Haagoktip Haagse hout Oktip Den Haag

 

 

 

http://www.wijkmariahoeve.nl/alzheimer-cafe-haagse-hout/ – Mariahoeve Den Haag

Advertisements