Diyanah ’s knutselclub

mariahoeve Diyanah ’s knutselclubEen club voor kinderen van 4 t/m 12 jaar die graag knutselen. Hiervoor worden materialen gebruikt die vaak worden weggegooid.

Bijvoorbeeld lege shampooflessen, kartonnen rolletjes  enzovoort. Door het kiezen van leuke thema’s die de kinderen aanspreken, leren ze hun creatieve denken te ontwikkelen.  

Kom allemaal een keertje kijken. Moeders, tantes, opa en oma’s zijn allemaal van harte welkom om een kijkje te nemen bij de club.

Diyanah ’s knutselclub

Elke maandag  

Tijd:  15.15 uur tot 17.30 uur

Voor kinderen tussen 4 en 12 jaar

Meedoen:  gratis

Locatie: Oranje zaal in het Wijkcentrum Mariahoeve

Adres: linkieIvoorhorst 155     (google maps)

Onder begeleiding van Jeugdwerk VOORWelzijn Mariahoeve

De knutsel activiteit heeft niet alleen het doel om kinderen creatief bezig te laten zijn, maar de ouders worden uitgenodigd actief mee te doen.  Creativiteit, (knutselen) is heel belangrijk voor de geestelijke ontwikkeling van een kind. Op een speelse manier leren kinderen problemen oplossen.  

linkie Diyanah ’s Knutselclub Facebook


Informatie Wikipedia

Knutselen is een activiteit die bestaat uit het vervaardigen van (vaak) decoratieve werken met diverse materialen.

Kinderen leren al op zeer jonge leeftijd knutselen, namelijk als ze op de kleuterschool zitten. Op die manier trainen ze hun motorische vaardigheden en kunnen ze hun creativiteit uiten.

Knutselen is voor veel kinderen maar ook volwassenen een favoriete bezigheid. Knutselen begint vaak al op erg jonge leeftijd. Peuters en kleuters maken soms kunstzinnige en abstracte knutselwerkjes. Sommige kunstenaars proberen dat ‘onbevangene’ van kinderen in hun werk te leggen.

Knutseltechnieken

Naast knutselmaterialen aanbieden moeten jonge kinderen ook de nodige knutselvaardigheden leren. Denk hierbij aan knippen, plakken, vouwen, kleuren, enzovoorts. Het aanleren van knutseltechnieken kan het beste gedaan worden door eerst te beginnen met het maken van eenvoudige knutselopdrachten. Door het telkens herhalen van dezelfde knutselopdracht leren kinderen hun knutseltechnieken verder te ontwikkelen. Daarna moeten ze echter ruimte krijgen om met die technieken te experimenteren en hun creativiteit te vergroten.

Voorbeeld knutselwerkjes

Op het internet zijn vele knutselvoorbeelden te vinden. Een voorbeeld zou eigenlijk alleen moeten worden gebruikt om nieuwe technieken uit te leggen en knutselvaardigheden aan te leren.

Muizentrappetje

Vaak gebruikte materialen:

papier en karton (ook wel verpakkingsmaterialen)
kurk
wol, garen en textiel
piepschuim en schuimrubber

Vaak gebruikte gereedschappen:

(kleur)potloden en gum
verf en (wasco)krijt
stiften
(hobby)lijm
prikpen en bijbehorende priklap
liniaal

 

 

 

Heeft u een activiteit, suggestie of idee, mail ons:oktip Haagse hout oktipNL@ gmail.com

Tags: Mariahoeve, wijkmariahoeve, haagse, hout, bezuidenhout, benoordenhout, leidschendam, leidsehage, winkel, winkelcentrum, mariahoeve, moestuin, tuin, compost, bakker, index, wijkcentrum, tuin, tuinen, mariahoeve, lokaal, belang, bewoners, commissie, whatsapp, nextdoor, straat, bus, tram, trein, mooi, groen, boom, bomen, west, gemeente, den, haag, gravenhage

oktip oke tip tip
Wij maken deel van de webring: oktip Haagse hout www.wijkmariahoeve.nloktip Haagse hout Facebook Agenda Mariahoeveoktip Haagse hout Facebook wijkmariahoeve oktip Haagse hout Facebook Oktipoktip Haagse hout Facebook Haagse Hout Uitburooktip Haagse hout Twitter Wijkmariahoeveoktip Haagse hout Twitter Den Haag Westoktip Haagse hout Twitter Mariahoeve Tip oktip Haagse hout Twitter @Sakoppieoktip Haagse hout Twitter Mariahoeve Tip oktip Haagse hout Twitter Uitburo Haagse Houtoktip Haagse hout Livejournal oktip Haagse hout Google+oktip Haagse hout Google+1oktip Haagse hout Google+2oktip Haagse hout Blogspotoktip Haagse hout Oktip1.wordpressoktip Haagse hout Tumblr Mariahoeveoktip Haagse houtTumblr Oktip Den Haagoktip Haagse hout Mariahoevedenhaag.wordpressoktip Haagse hout Flipboard Haagse Hout Oktip.nl oktip Haagse hout Flipboard Ok tipoktip Haagse hout Flipboard Mariahoeve oktipoktip Haagse hout Pin Bord (fr) Haagse Hout Uitburo oktip Haagse hout Pin Bord (fr) Haagse Houtoktip Haagse hout Pin Bord (fr) Haagse Hout Den Haag oktip Haagse hout Pin Bord (nl) Het Haagse Houtoktip Haagse hout Pin Bord (nl) Bezuidenhout oktip Haagse hout Pin Bord (nl) Leidschendam-Voorburgoktip Haagse hout Pin Bord (nl) Marlotoktip Haagse hout Linkedinoktip Haagse hout Haagse Houtoktip Haagse hout www.Mariahoeve.NUoktip Haagse hout www.Mariahoeve.ORGoktip Haagse hout www.wojo.nloktip Haagse hout Digitale Muurkrant – nowakti.nloktip Haagse houtLinken verzameling Digitaal Den Haagoktip Haagse hout Oktip Den Haag

 

 

http://www.wijkmariahoeve.nl/knutselclub-wijkcentrum-mariahoeve/ – Mariahoeve Den Haag

Advertisements