Open dag Scouting Haagse Hout, Stadsboerderij en MEC

Bekendmaking: Scouting Haagse Hout, Stadsboerderij en MEC

Open dag mariahoeve scouting haagse hout 369Open dag. Scouting Haagse Hout, stadsboerderij Reigershof en het Milieu Educatief Centrum zetten hun deuren open en organiseren leuke activiteiten.

Maak je eigen pizza met verse groenten uit de tuin of leer hoe je papier kunt maken. Bak een zelfgemaakt broodje boven een vuur of maak een mooi nestkastje voor de vogels. Ook zijn er diverse spelletjes te doen en kun je lekker een pannenkoek eten. De toegang is gratis.

Open dag  Scouting Haagse Hout, de Reigershof en het MEC

Zaterdag 27 augustus 2016

Tijd:  13:00 uur tot 15:30 uur

Adres:  linkReigersbergenweg 280 B  –  2592 EZ – Den Haag  (google maps)

Toegang Open dag is gratis.

Routebeschrijving Open dag

Clubgebouw Het Reigernest bevindt zich naast de stadsboerderij Reigershof aan de Reigersbergenweg 280 b.

Parkeren auto Open dag

Als u met de auto komt kunt u het best parkeren op de dubbele Reigersbergenweg, Finnenburg en Boekweitkamp. Parkeren is gratis. Er is beperkte parkeerruimtenaast het hek van het terrein van de Stadsboerderij.

Fiets Open dag

Bij de hoofdingang  van het terrein bij het gebouw van het MEC is een stalling.

 

linkFacebook Scouting Haagse Hout

linkWebsite Scouting Haagse Hout

Scouting Haagse Hout is een gezellige Scoutinggroep in de Haagse wijken Bezuidenhout en Mariahoeve en biedt elke week weer een gevarieerd scoutingprogramma voor leden vanaf 7 jaar. De groep is in 2002 ontstaan uit een fusie tussen de Christus Koninggroep uit de Haagse wijk Mariahoeve en de Christophorus Margaretha Sinclair uit Bezuidenhout en sindsdien is Scouting Haagse Hout een gezonde en gezellige scoutinggroep.

flyer


Informatie Wikipedia

Scouting Nederland is de nationale scoutingorganisatie van Nederland, met in 2012 ongeveer 85.000 jeugdleden en ongeveer 25.000 vrijwilligers. Er zijn ruim 1.100 scoutinggroepen bij Scouting Nederland aangesloten.

Wereldwijd gezien begon scouting in 1907 op Brownsea Island aan de Britse kust waar de oprichter Robert Baden-Powell zijn eerste proefkamp hield.

Scouting voor jongens begon in Nederland in de zomer van 1910, toen in enkele steden de eerste scoutinggroepen ontstonden. Een jaar later startte scouting voor meisjes. Nederlandse scouts waren betrokken bij de oprichting van de World Organization of the Scout Movement in 1920 en bij de oprichting van de World Association of Girl Guides and Girl Scouts in 1928.
Een Padvinder in het uniform van de “Nederlandsche Padvinders”, ongeveer 1920

Op 7 januari 1911 werd de eerste nationale scoutingorganisatie opgericht, de Nederlandsche Padvinders Organisatie (NPO). Deze organisatie fuseerde op 11 december 1915 met de Nederlandsche Padvinders Bond (NPB) en ging verder onder de naam De Nederlands(ch)e Padvinders (NPV). In 1933 splitsten enkele scoutinggroepen zich af van de NPV om de Padvinders Vereeniging Nederland (PVN) te vormen, wegens een meningsverschil over de belofte.

De moeilijkheid was dat jongens die geen god erkenden, toch moesten beloven “Hun Plicht te doen tegenover God en hun Land”. Veel groepen die dit tot schijnheiligheid vonden leiden hebben zich toen afgescheiden. De verschillen waren bijna opgelost, mede door de wereldjamboree van 1937 in Nederland, toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Op 12 januari 1940 hadden de NPV en de PVN tot een fusie besloten. Na de Tweede Wereldoorlog is de PVN niet heropgericht. De rooms-katholieke verkenners hadden vanaf 1930 een eigen organisatie binnen de NPV, maar vlak na de wereldjamboree besluit de Nederlandse rooms-katholieke kerkleiding dat de katholieke jeugd niet onder leiding kan staan van een vereniging waarvan het bestuur niet geheel uit katholieken bestaat. Hierdoor splitsten de rooms-katholieke verkenners zich helemaal van de NPV af en richtten in 1938 de Katholieke Verkenners (KV) op.

Hoewel meisjes wel lid waren van de eerdere NPO en NPB, was de NPV alleen toegankelijk voor jongens. Daarom werd op 16 januari 1916 het Nederlandsche Meisjes Gilde (NMG) opgericht, dat later zijn naam veranderde in Nederlandse Padvindsters Gilde (NPG). In 1945 werd hierbij ook de katholieke Nederlandse Gidsen Beweging (NGB) opgericht, die later verder ging onder de naam Nederlandse Gidsen (NG).

In de Tweede Wereldoorlog werden alle scoutingactiviteiten verboden in Nederland, maar veel groepen gingen geheim met hun activiteiten door. Na het einde van de oorlog werd scouting weer heel populair, waardoor veel lokale scoutinggroepen in Nederland zijn opgericht tussen 1944 en 1946.

De vier verschillende organisaties (NPV, KV, NPG en NG) bestonden alle tot 6 januari 1973, toen ze alle samengingen in Scouting Nederland.

Sinds 15 september 2005 is koningin Máxima de beschermvrouwe van Scouting Nederland, die hiermee wijlen prins Claus opvolgde.

Regio’s

In 2001 heeft Scouting Nederland alle scoutinggroepen onderverdeeld in 46 regio’s. Deze kwamen in plaats van de vroegere districten en gewesten. Gemiddeld vormen 25-30 groepen een regio. De groepen die lid zijn van de regio organiseren verschillende regionale activiteiten. Het bestuur van een regio wordt gevormd door vrijwilligers. De groepen bepalen het beleid, dit wordt uitgevoerd door het bestuur. De belangrijkste taken van een regio zijn het verzorgen van trainingen voor kaderleden, organiseren van activiteiten voor leden en bemiddelen in overleg tussen groepen.

 

 

 

 

 

Heeft u een activiteit, suggestie of idee, mail ons:oktip Haagse hout oktipNL@ gmail.com

Tags: Mariahoeve, wijkmariahoeve, haagse, hout, bezuidenhout, benoordenhout, leidschendam, leidsehage, winkel, winkelcentrum, mariahoeve, moestuin, tuin, compost, bakker, index, wijkcentrum, tuin, tuinen, mariahoeve, lokaal, belang, bewoners, commissie, whatsapp, nextdoor, straat, bus, tram, trein, mooi, groen, boom, bomen, west, gemeente, den, haag, gravenhage

oktip oke tip tip
Wij maken deel van de webring: oktip Haagse hout www.wijkmariahoeve.nloktip Haagse hout Facebook Agenda Mariahoeveoktip Haagse hout Facebook wijkmariahoeve oktip Haagse hout Facebook Oktipoktip Haagse hout Facebook Haagse Hout Uitburooktip Haagse hout Twitter Wijkmariahoeveoktip Haagse hout Twitter Den Haag Westoktip Haagse hout Twitter Mariahoeve Tip oktip Haagse hout Twitter @Sakoppieoktip Haagse hout Twitter Mariahoeve Tip oktip Haagse hout Twitter Uitburo Haagse Houtoktip Haagse hout Livejournal oktip Haagse hout Google+oktip Haagse hout Google+1oktip Haagse hout Google+2oktip Haagse hout Blogspotoktip Haagse hout Oktip1.wordpressoktip Haagse hout Tumblr Mariahoeveoktip Haagse houtTumblr Oktip Den Haagoktip Haagse hout Mariahoevedenhaag.wordpressoktip Haagse hout Flipboard Haagse Hout Oktip.nl oktip Haagse hout Flipboard Ok tipoktip Haagse hout Flipboard Mariahoeve oktipoktip Haagse hout Pin Bord (fr) Haagse Hout Uitburo oktip Haagse hout Pin Bord (fr) Haagse Houtoktip Haagse hout Pin Bord (fr) Haagse Hout Den Haag oktip Haagse hout Pin Bord (nl) Het Haagse Houtoktip Haagse hout Pin Bord (nl) Bezuidenhout oktip Haagse hout Pin Bord (nl) Leidschendam-Voorburgoktip Haagse hout Pin Bord (nl) Marlotoktip Haagse hout Linkedinoktip Haagse hout Haagse Houtoktip Haagse hout www.Mariahoeve.NUoktip Haagse hout www.Mariahoeve.ORGoktip Haagse hout www.wojo.nloktip Haagse hout Digitale Muurkrant – nowakti.nloktip Haagse houtLinken verzameling Digitaal Den Haagoktip Haagse hout Oktip Den Haag

 

 

 

 

 

 

 

http://www.wijkmariahoeve.nl/scouting-haagse-hout-stadsboerderij-mec/ – Mariahoeve Den Haag

Advertisements