Bingo Florence Mariahoeve

Bingo Florence Mariahoeve

Florence Mariahoeve heeft diverse activiteitenruimtes, sommige voor rustige bezigheden als klassieke muziek luisteren en andere gericht op creatieve activiteiten.

Er is een gezellige thuisbioscoop en een prachtige snoezelkamer. Wekelijks worden activiteiten georganiseerd in een prettige en ontspannen sfeer. U kunt hierbij denken aan: wandelen, een potje ganzenborden, een computerspelletje, samen de krant lezen. Niets moet, alles mag.

Bingo

Zaterdag 27 augustus 2016

Tijd: Van 14 uur  tot 16 uur

Adres:  Hofzichtlaan 115

5 ronden € 5 leuke prijzen

Activiteiten

Expertisecentrum Mariahoeve ligt in de gelijknamige wijk aan de rand van Den Haag. Dichtbij Meijendel en Park Clingendael woont u in een rustige en groene omgeving. Mariahoeve heeft een groot restaurant en een sfeervol grand café. Het is heerlijk toeven in de grote tuin met een heerlijk zonnig terras. De huiskamers en activiteitenruimtes van Mariahoeve zijn ruim en licht.

Expertisecentrum Mariahoeve is prima bereikbaar, tram 6 en bus 24 stoppen tegenover het huis.

Het treinstation Mariahoeve ligt op loopafstand.

Mariahoeve
Hofzichtlaan 115
2594 XZ Den Haag
070 – 754 66 66

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@florence.nl


Wikipedia informatie Bingo

In zijn meest basale vorm wordt Bingo als volgt gespeeld. De spelleider trekt één voor één een bal met een getal erop, waarna de spelers dit getal op hun eigen bingokaart opzoeken en markeren of doorstrepen. De eerste speler met een kaart, waarvan alle getallen genoemd zijn (volle kaart), roept BINGO en wint. Eventueel worden er meer rondes gespeeld.

Er zijn ook varianten, waarbij diegene wint, die het eerste een horizontale of verticale rij van weggestreepte getallen heeft. Ook kan er gespeeld worden totdat men een O, X, L, een vierkantje of een andere van tevoren afgesproken vorm bereikt is.
Aantal kaarten per speler

De speler kan meestal zelf beslissen hoeveel bingo-kaarten hij per spelronde aankoopt. Meestal bestaat een bingo-set uit een afscheurblok. Elk blad bestaat uit drie delen. Elk deel is een speelrooster. Als je een volledig blad neemt (dus de drie speelroosters) heb je op 3 cijfers na alle getallen. De meeste spelers kiezen dus ook voor een heel blad.
Geschiedenis

Bingo komt van het spel Lotto, dat al sinds 1530 in Italië werd gespeeld. Bingo als naam komt als verbastering van Beano, de naam van het formulier waarop Bingo werd gespeeld in Amerika rond 1920. De naam Beano komt weer van de bonen, die werden gebruikt om de nummers af te dekken. In de Nederlandstalige landen staat het spel ook verkeerdelijk bekend als kienen. Deze naam is afgeleid van het Franse woord quine (vijf), verwijzend naar de 5 rijen en kolommen.
Engelse namen en nummers

In Engeland worden de nummers soms ook omgeroepen als omschrijving. 22 is dan two little ducks/twee kleine eendjes, en 8 one fat lady/een dikke vrouw. In de officiële bingo halls worden echter ook de getallen omgeroepen, omdat een getal pas kan worden afgestreept als het getal is omgeroepen. De omschrijving is dan als extra.
Enkele verschillen met Kienen
Volledige kienkaart

 

 

 

 

 

http://www.wijkmariahoeve.nl/27-aug-bingo-florence-mariahoeve/ – Mariahoeve Den Haag

Advertisements