Mariahoeve radio

Mariahoeve Radio radio mariahoeve 369Bij radio Mariahoeve – Haagse Hout – Den Haag kunt u lekker luisteren nostalgische top hits uit de jaren ’60, ’70 en ’80.

via:    oktip Mariahoeve link ok tip  www.oktip.nl

 

of: oktip Mariahoeve link ok tipwww.suriname.NU

 

of:  oktip Mariahoeve link ok tipwww.surinameradio.nl

 

Mariahoeve Radio een Radionomy radio station

Met webradio of internetradio wordt een uitzending van geluid bedoeld waarbij het transportmedium het internet is. Vaak wordt ook nog een specifieke distributie bedoeld, namelijk die waarbij het geluid via een zogenaamde stream gedistribueerd wordt vanaf een server. De term stream duidt hier op een wijze van transport waarbij er niet zo snel mogelijk data naar de luisteraar getransporteerd wordt, maar er alleen die delen data verzonden worden die er op dat moment nodig zijn.

Alhoewel het ook mogelijk om het geluid op de gebruikelijke wijze te transporteren wordt dit in de context van webradio meestal alleen gedaan als het om bijvoorbeeld gearchiveerde uitzendingen gaat. Gearchiveerde uitzendingen worden ook vaak in de vorm van zogenaamde podcasts aangeboden.

Webradio wordt vaak in meerdere kwaliteiten aangeboden. De kwaliteit van een stream wordt bepaald door het aantal kilobits per seconde, dus de bitrate, de samplefrequentie en het aantal kanalen (mono of stereo). Breedbandgebruikers kunnen meestal kiezen voor de hoogste kwaliteit, terwijl inbel-, GSM- of UMTS-gebruikers vaak voor de lage kwaliteitsversie zullen moeten kiezen.

Er zijn verschillende standaarden voor webradio:

Windows Media Audio, met name gebruikt door Windows Media Player
Streaming-MP3 (bijvoorbeeld via Shoutcast (Winamp) en Icecast, met de meeste spelers te beluisteren
Ogg Vorbis (bijvoorbeeld via Icecast), te gebruiken met onder andere Winamp
Flash (bijvoorbeeld via de website van BBC), te gebruiken met Flash Player
RealAudio, ontwikkeld door Real en te beluisteren met RealPlayer

Er zijn tegenwoordig zeer veel radiozenders die alleen via internet uitzenden. Veel grotere (en kleinere) radiostations zenden behalve via de ether tegenwoordig ook via internet uit. Vele webradiostations zijn te vinden via zogenaamde Webradio Portals.

Webradio wordt steeds interactiever en persoonlijker. Op sommige sites kan de luisteraar een favoriete artiest of groep opgeven, vervolgens wordt er van deze artiest of groep een nummer gespeeld, daarna worden er gelijkende nummers afgespeeld van andere artiesten.

De luisteraar kan aangeven hoe goed het afgespeelde aansluit bij zijn voorkeur; bij de keuze voor het volgende nummer wordt hier rekening mee gehouden. De bekendste aanbieders zijn Last.fm, Slacker en Pandora Radio (alleen nog te beluisteren in de VS). Zij trekken inmiddels gemiddeld zo’n 20 miljoen luisteraars per dag, onder andere vanwege de individuele benadering van de stations.

Voor allerlei liefhebbers met de meest uiteenlopende smaken en verfijnde voorkeuren bestaan er inmiddels diverse stations: onder meer bestaat er een zender die geen muziek of nieuws, doch uitsluitend vogelgekwinkeleer (“dawn bird song”) uitzendt.

Webradio-ontvangers

Het is mogelijk webradio te ontvangen via de pc, mobiele telefoon, of speciaal daarvoor gemaakte ontvangers. Bij luisteren via de pc en mobiele telefoon is het nodig dat men een programma gebruikt zoals Winamp, Windows Media Player, of een andere mediaspeler.

Voor het luisteren via een losse radio is er de keuze uit een aantal daarvoor ontwikkelde ontvangers. Vaak werken deze met voorgeprogrammeerde lijsten van internetradiostations waaruit men kan kiezen. Bij de meeste radio’s is het mogelijk om zelf een lijst van favoriete stations samen te stellen. Deze radio’s worden aangesloten middels een ethernet- of wifi-verbinding om zodoende verbinding via de breedbandaansluiting te krijgen. Ook zijn er ontvangers die via de telefoonlijn aangesloten kunnen worden.

Wanneer wifi (draadloos internet) globaal bereik krijgt kan webradio daardoor de taken en mogelijkheden van zender-gebaseerde etherradio overnemen. Het principe van broadcasting, ontwikkeld door het Human Computer Interaction Institute, wordt daarmee werkelijkheid.

 

Radionomy Mariahoeve radio

When you use Radionomy to produce your radio station you can customize your programming with published music from your own collection or from our library of podcasts. You can manage your station with personalized shoutouts, voicetracks, interviews, and more. This is totally free, no matter how big your audience gets. We also share your station with the top radio directories, so you can reach fans around the world.

 

 

 

 

Heeft u een activiteit, suggestie of idee, mail ons:oktip Haagse hout oktipNL@ gmail.com

Tags: Mariahoeve, wijkmariahoeve, haagse, hout, bezuidenhout, benoordenhout, leidschendam, leidsehage, winkel, winkelcentrum, mariahoeve, moestuin, tuin, compost, bakker, index, wijkcentrum, tuin, tuinen, mariahoeve, lokaal, belang, bewoners, commissie, whatsapp, nextdoor, straat, bus, tram, trein, mooi, groen, boom, bomen, west, gemeente, den, haag, gravenhage

oktip oke tip tip
Wij maken deel van de webring: oktip Haagse hout www.wijkmariahoeve.nloktip Haagse hout Facebook Agenda Mariahoeveoktip Haagse hout Facebook wijkmariahoeve oktip Haagse hout Facebook Oktipoktip Haagse hout Facebook Haagse Hout Uitburooktip Haagse hout Twitter Wijkmariahoeveoktip Haagse hout Twitter Den Haag Westoktip Haagse hout Twitter Mariahoeve Tip oktip Haagse hout Twitter @Sakoppieoktip Haagse hout Twitter Mariahoeve Tip oktip Haagse hout Twitter Uitburo Haagse Houtoktip Haagse hout Livejournal oktip Haagse hout Google+oktip Haagse hout Google+1oktip Haagse hout Google+2oktip Haagse hout Blogspotoktip Haagse hout Oktip1.wordpressoktip Haagse hout Tumblr Mariahoeveoktip Haagse houtTumblr Oktip Den Haagoktip Haagse hout Mariahoevedenhaag.wordpressoktip Haagse hout Flipboard Haagse Hout Oktip.nl oktip Haagse hout Flipboard Ok tipoktip Haagse hout Flipboard Mariahoeve oktipoktip Haagse hout Pin Bord (fr) Haagse Hout Uitburo oktip Haagse hout Pin Bord (fr) Haagse Houtoktip Haagse hout Pin Bord (fr) Haagse Hout Den Haag oktip Haagse hout Pin Bord (nl) Het Haagse Houtoktip Haagse hout Pin Bord (nl) Bezuidenhout oktip Haagse hout Pin Bord (nl) Leidschendam-Voorburgoktip Haagse hout Pin Bord (nl) Marlotoktip Haagse hout Linkedinoktip Haagse hout Haagse Houtoktip Haagse hout www.Mariahoeve.NUoktip Haagse hout www.Mariahoeve.ORGoktip Haagse hout www.wojo.nloktip Haagse hout Digitale Muurkrant – nowakti.nloktip Haagse houtLinken verzameling Digitaal Den Haagoktip Haagse hout Oktip Den Haag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.oktip.nl/mariahoeve-radio/ – okee tip – Haagse Hout – Den Haag

Advertisements