‘Zwakke, leugenachtige slijmbal’ schrijft boek over ‘onverbeterlijke leugenaar’ en ‘maffiabaas’

De vroegere FBI-directeur James Comey is een “zwakke, leugenachtige slijmbal”. Donald Trump omschreef de man die hij op 9 mei 2017 ontsloeg nadat die een onderzoek was begonnen naar mogelijke banden van Trumps campagneteam met Rusland, met de hem typerende, gebruikelijke ordinaire scheldpartij.
Comey had vrijdag gezegd dat het mogelijk was dat Trump zich in 2013 in Moskou had laten verwennen door prostituees.

Pinokkio vertelt gemiddeld bijna 6 leugens – per dag, en het tempo gaat snel omhoog[Washington Post]

Het leverde hem een woedende twittertirade op. “James Comey is een bewezen LEKKER & LEUGENAAR,” tweette Trump.
“Hij is een zwakke en leugenachtige slijmbal die, zoals de tijd heeft bewezen, een vreselijke directeur van de FBI was.”

James Comey is a proven LEAKER & LIAR. Virtually everyone in Washington thought he should be fired for the terrible job he did-until he was, in fact, fired. He leaked CLASSIFIED information, for which he should be prosecuted. He lied to Congress under OATH. He is a weak and…..
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 13 april 2018

….untruthful slime ball who was, as time has proven, a terrible Director of the FBI. His handling of the Crooked Hillary Clinton case, and the events surrounding it, will go down as one of the worst “botch jobs” of history. It was my great honor to fire James Comey!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 13 april 2018

Trump hakte vervolgens in op Comey voor zijn behandeling van het onderzoek naar de ontbrekende e-mails van Hillary Clinton en concludeerde dat “het mijn grote eer was om James Comey te ontslaan”.

First look at my interview with Former FBI Director @Comey – what he was thinking during those meetings with President @realDonaldTrump https://t.co/TCPSpTzzzr
— GeorgeStephanopoulos (@GStephanopoulos) 13 april 2018

Comey doelde op een dossier dat was samengesteld door voormalig Brits inlichtingenagent Christopher Steele namens onderzoeksbureau Fusion GPS, en gefinancierd door Trump’s tegenstanders in de Democratische partij.
In het dossier wordt beweerd dat Trump tijdens een reis naar Moskou in 2013, twee prostituees inhuurt om op elkaar te plassen in een hotelkamer waar Barack Obama eerder verbleef.
In de documentatie staat ook dat de Russische Federale Veiligheidsdienst (FSB) het incident heeft gefilmd om Trump te kunnen chanteren.
Het explosieve interview van Comey was handig getimed vanuit een publicitair standpunt: volgende week verschijnt zijn boek ‘A Higher Loyalty: Truth, Lies, and Leadership’.
Daarin noemt hij Trump een “onverbeterlijke leugenaar” en “maffiabaas”, en beschrijft hij hem als “onethisch en niet gebonden aan de waarheid en institutionele waarden. Zijn leiderschap is transactioneel, ego-gedreven en steunt op persoonlijke loyaliteit.”

Bericht: >‘Zwakke, leugenachtige slijmbal’ schrijft boek over ‘onverbeterlijke leugenaar’ en ‘maffiabaas’