Zidane steunt Buffon: hij verdiende die rode kaart niet

Real Madrid-trainer Zinedine Zidane heeft na de sensationele ontknoping in de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus de Italiaanse doelman Gianluigi Buffon een hart onder de riem gestoken. “Ik vond dat hij die rode kaart niet verdiende. Het doet niks af aan wat hij voor het voetbal heeft betekend.”
“Hij is een fantastische speler,” ging de Fransman verder. “Hij moet vooral stilstaan bij wat hij allemaal heeft bereikt. Het is jammer dat het zo moet eindigen voor hem in de Champions League, maar misschien gaat hij nog een jaar door, zoals hij eerder aankondigde.”
Onterechte strafschop?
De 40-jarige Buffon ging woensdagavond door het lint toen Juventus in blessuretijd een – in zijn ogen onterechte – strafschop tegen kreeg. Hij belaagde de arbiter en werd met rood van het veld gestuurd. Cristiano Ronaldo benutte vervolgens de penalty, waardoor Real de halve finales bereikte.
“Als het een penalty is, is het een penalty. Simpel. We praten er niet meer over,” antwoordde Zidane op de vraag of de strafschop terecht was of niet. “We kunnen best over de wedstrijd praten, maar een penalty is een penalty.”
Juventus had voor de strafschop het ongelooflijke gepresteerd door drie keer te scoren en zo de 3-0 thuisnederlaag van de eerste wedstrijd weg te poetsen. De ploeg maakte zich al op voor de verlenging. “Dat hadden we op zijn minst wel verdiend. We hadden nog twee wissels over en maakten een goede kans om door te gaan,” aldus Juve-coach Massimiliano Allegri.
“Maar het heeft geen zin om bij de pakken neer te zitten. We zijn enorm teleurgesteld, maar vandaag en morgen moeten we stoom afblazen en daarna moeten we zorgen dat we onze rust en kracht weer hervinden. Want zondag wacht Sampdoria alweer in de Serie A.”
NOS

Bericht: >Zidane steunt Buffon: hij verdiende die rode kaart niet
Suriname Herald