Woede domineert in Italiaanse kranten na eliminatie Juve

Een dag na de uitschakeling van Juventus en de ontsnapping van Real Madrid, pakken de Italiaanse en Spaanse kranten groots uit met de miraculeuze wedstrijd in de kwartfinales van de Champions League.
“Woede en trots” staat er met grote letters op de voorpagina van La Gazzetta dello Sport. De Italiaanse sportkrant prijst Juventus, dat na de forse 3-0 thuisnederlaag Real Madrid toch nog naar het randje van uitschakeling wist te duwen in de Champions League. Maar het onbegrip over de strafschop die de Oude Dame de das omdeed, voert de boventoon.
Scheidsrechter Michael Oliver krijgt de volle laag: de Engelsman had nooit zo’n zwaarwegende beslissing mogen nemen in de blessuretijd bij een actie die niet overduidelijk een overtreding was, meent de krant.
Want, zo schrijft La Gazzetta, Juventus-verdediger Mehdi Benatia nam weliswaar een risico toen hij met zijn linkerbeen Lucas Vázquez het scoren probeerde te beletten en natuurlijk had hij daarbij contact met de Real-aanvaller, maar zelfs tv-beelden leveren niet het bewijs dat de Marokkaan te ver ging. Ook een videoarbiter had geen uitkomst geboden. Alleen daarom al had Oliver niet moeten fluiten.
Streng
Corriere dello Sport sluit zich daar volledig bij aan. De krant spreekt van ongepaste strengheid in de 93ste minuut van de wedstrijd die een einde maakte aan de missie van Juventus. De kop die daarbij gebruikt wordt is veelzeggend: “Diefstal.”
Die typering krijgt zowaar bijval in de Spaanse media: “Roof van de eeuw” kopt Sport. Daarbij moet wel worden aangetekend dat het hier om een Catalaanse krant gaat.
In Barcelona en omstreken dreunt de uitschakeling van Barça door – het ook al Italiaanse – AS Roma nog na, maar de pijn was ongetwijfeld dragelijker geweest als ook rivaal Real Madrid het loodje had gelegd. Maar zover is het dus niet gekomen. Dankzij “het zoveelste geschenk aan Real Madrid in de Champions League”, kan de krant niet nalaten te sneren.
Het eveneens Catalaanse El Mundo Deportivo komt tot eenzelfde conclusie, maar haalt minder harde woorden van stal: “Een controversiële beslissing verslaat de grote comeback van Juventus.”
Paniek
Marca daarentegen kent geen twijfel: “Het was een strafschop!” De krant constateert de Juventus inderdaad paniek veroorzaakte in Bernabéu en dat Real Madrid het zwaar te verduren had, maar ook dat het eindigde zoals altijd. Met dank aan Cristiano Ronaldo: hij beefde niet, maar drukte koelbloedig af.
Ook AS had paniek gezien in Madrid en het is de krant niet ontgaan dat de omstreden strafschop tot veel verdeeldheid in de voetbalwereld heeft gezorgd. Maar alle eer gaat naar Cristiano Ronaldo die zich volgens de krant onsterfelijk heeft gemaakt door onder extreem moeilijke omstandigheden de penalty onberispelijk te benutten.
NOS

Bericht: >Woede domineert in Italiaanse kranten na eliminatie Juve
Suriname Herald