Westerse bombardementen op Syrië

De Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zijn begonnen met precisiebombardementen op doelen in Syrië. De Amerikaanse president Trump maakte het besluit bekend op een persconferentie. Kort daarna kwamen er meldingen over explosies in Syrië.
Aanleiding voor het besluit is de gifgasaanval van vorig weekend in de Syrische stad Douma, zei Trump op een persconferentie. Volgens de Amerikanen zat de Syrische president Assad achter die aanval, die tientallen levens eiste.
“Dit was niet het werk van een man, maar van een monster”, doelde Trump op Assad. “In 2013 beloofde president Poetin een einde te maken aan chemische wapens in Syrië. De aanval van Assad en de tegenaanval van vandaag zijn een direct resultaat van het falen van Poetin.”

Trump over Assad: “Dit was niet het werk van een man, maar van een monster”. Foto: AFP

Damascus
Trump zei dat de aanvallen onder meer gericht zijn tegen faciliteiten waar chemische wapens worden bewaard. Getuigen zeggen tegen persbureau Reuters dat ze explosies hebben gehoord in de hoofdstad Damascus.
Ook het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten maakt melding van bombardementen boven Damascus. Legerbases zouden het doelwit zijn. De Syrische staatstelevisie meldt dat de luchtafweer in actie is gekomen.
Massamoord
Trump verwees in zijn toespraak naar Iran en Rusland, bondgenoten van het Syrische regime. “Welk land wil worden geassocieerd met de massamoord op mannen, vrouwen en kinderen?” vroeg hij retorisch.
“Hopelijk kunnen we ooit nog door een deur met Rusland, of misschien zelfs met Iran. Of misschien wel nooit meer”, sprak Trump. “Voor vanavond vraag ik alle Amerikanen om te bidden voor onze soldaten en die van onze bondgenoten.”
NOS

Bericht: >Westerse bombardementen op Syrië
Suriname Herald