Wachter slaat hoofd slapende man in met steen

De politie van Flora heeft zondag 8 april de 29-jarige Valentino T. aangehouden, die een man die aan het slapen was op een bank bij SOSIS heeft verwond door hem op het het hoofd te slaan met een steen.
De gewonde man, die bekend is als Barba, rende daarna het terrein van een politie-eenheid op om hulp te zoeken. Hij werd achterna gezeten door de wachter van SOSIS. Beiden werden overgebracht naar het politiebureau Flora.
Barba vertelt dat hij woont in het ressort Livorno en de gewoonte had een tussenstop te maken bij SOSIS wanneer hij alcohol had genuttigd. Na afloop van de Avondvierdaagse in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 april voelde hij zich onwel en besloot toen op een bank op het SOSIS-complex bij te komen om zijn weg verder te kunnen vervolgen. Op een bepaald moment voelde hij in zijn slaap een harde slag op zijn hoofd. Hij sprong op, zette het op een lopen, achterna gezeten door de wachter.
De dader verklaarde aan de politie dat onbekenden op zaterdag 7 april een tas met zijn bescheiden en een geldbedrag hebben gestolen van zijn bromfiets die geparkeerd stond op het terrein van SOSIS. Van deze diefstal deed hij aangifte bij de politie van dit ressort. Hij vermoedde dat Barba de dief was.
Na medisch te zijn behandeld werd Barba heengezonden, terwijl de wachter in verzekering is gesteld.(GFC)

Bericht: >Wachter slaat hoofd slapende man in met steen