Video – Clarence Seedorf Stadion in Suriname staat te koop voor 3,5 miljoen euro? – FamilieNieuws.com

Droom spat uiteen: Seedorf Stadion in Suriname te koop. Clarence Seedorf had in 2001 grootste plannen toen hij in Suriname een stadion van 4 miljoen gulden liet bouwen.

Stadion te Para Suriname
Vier jaar geleden werd het complex al niet of nauwelijks meer gebruikt. Sinds gisteren is het Clarence Seedorf Stadion in Para te koop.
De vraagprijs is 3,5 miljoen euro. De gelukkige krijgt niet alleen een stadion met 2000 zitplaatsen, maar het terrein behelst in totaal 6 hectare.

Baka Para Suriname
Seedorf had in 2001 grootste plannen met het stadion, dat werd gebouwd op familiegrond ‘Baka Para’. Het project moest kinderen van de straat houden. Ook het plaatselijke voetbal moest ervan profiteren. ,,Kinderen moeten ’s avonds geen fruit of kranten verkopen. Een voetbalschool kan daar aan bijdragen. Op deze manier wil ik de Surinamers ook een hart onder de riem steken”, zei Seedorf bij de opening.
Oom Henry Seedorf
De ex-Ajacied stelde zijn oom Henry Seedorf aan het hoofd van de stichting ‘Future With Values’. Het stadion was aanvankelijk een succes. Liefst 600 kinderen kregen niet alleen voetbaltrainingen, maar ze kregen ook eten, drinken en voetbalschoenen.

Foto ANP

De voormalige ster van onder meer Real Madrid en AC Milan bekostigde dat allemaal. Seedorf wilde in 2008 de Surinaamse Voetbalbond (SVB) een schenking doen van drie miljoen euro, maar wilde wel inspraak in het project. De SVB wees dat plan echter af. Toen ook het bedrijfsleven niet met donaties over de brug kwam, ging het in 2010 mis. Henry Seedorf trok zich terug.
Niet ver van Paramaribo
De droom van …