‘Verbijsterende vergelding voor niet-bewezen aanval’

Televisie- en radiopresentator annex politiek commentator Ed Schultz vindt het verbijsterend dat Amerika een aanval wil uitvoeren op Syrië om het land te straffen voor een chemische aanval waarvan niemand nog weet wie daarachter zit.
Nog verontrustender vindt hij dat niemand in Washington zich daarover uitspreekt. hij is verbaasd dat er niet meer rumoer hierover op Capitol Hill is: “… de Democraten zijn vreselijk stil.”
Schutlz reageerde enkele uren nadat Donald Trump woensdag had getweet dat Rusland zich “klaar moest maken” voor de lancering van Amerikaanse raketten op Syrië.
Trump twitterde de volgende dag dat hij “nooit had gezegd dat er een aanval op Syrië zou plaatsvinden”, waarbij hij opmerkte dat het ‘heel snel of helemaal niet snel’ kon zijn.

Russia vows to shoot down any and all missiles fired at Syria. Get ready Russia,  because they will be coming, nice and new and “smart!” You shouldn’t be partners with a Gas Killing Animal who kills his people and enjoys it!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) April 11, 2018

Never said when an attack on Syria would take place. Could be very soon or not so soon at all! In any event, the United States, under my Administration, has done a great job of ridding the region of ISIS. Where is our “Thank you America?”
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) April 12, 2018

De Republikeinse senator Rand Paul was een van de weinigen die zich wel durfde uitspreken: “Een oorlog beloven per tweet beledigt niet alleen de grondwet, maar elke soldaat die zijn leven op het spel zet.”

Promising war by tweet, insults not only the Constitution but every soldier who puts their life on the line.
— Senator Rand Paul (@RandPaul) April 11, 2018

Trump was er als de kippen bij om de Syrische president Bashar Assad te beschuldigen van een vermeende chemische aanval, niet gehinderd door het feit dat daar geen enkel bewijs voor is.
Hij lijkt ook niet bereid om te wachten op een officieel onderzoek door de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) voordat hij naar Damascus wijst.

Bericht: >‘Verbijsterende vergelding voor niet-bewezen aanval’