Tientallen gewonden bij Palestijns protest Gazastrook

Zeker dertig Palestijnen zijn gewond geraakt bij een demonstratie aan de grens tussen de Gazastrook en Israël. Ze werden beschoten door Israëlische militairen. Het is voor de derde vrijdag op rij onrustig in de regio.
De Palestijnen gooiden stenen en staken autobanden in brand. Volgens het Israëlische leger gooiden ze ook met brandbommen en andere explosieven. Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zegt dat er nog veel meer gewonden zijn.
Sinds de demonstraties die de ‘Mars van de Terugkeer’ worden genoemd twee weken geleden begonnen, zijn dertig Palestijnen om het leven gekomen en honderden anderen gewond geraakt.
Gebiedsverbod en scherpschutters
Israël heeft een gebiedsverbod ingesteld in de buurt van het hek bij de grens en zet scherpschutters in. Eerder deze week ontstond ophef over een video waarop is te zien hoe een Palestijn wordt neergeschoten door een Israëlische militair.
Sinds twee weken demonstreren duizenden Palestijnen op vijf plekken langs de grens in de Gazastrook. Ze hebben tentenkampen opgezet en zijn van plan om daar tot 14 mei te blijven, wanneer Israël zijn zeventigste verjaardag viert.
NOS

Bericht: >Tientallen gewonden bij Palestijns protest Gazastrook
Suriname Herald