SSB organiseert ‘good management practises’ training voor MSME’s

Micro, small and medium Enterprises (MSME’s) en het belang van het implementeren van ‘good management practices’ conform SSB CRS14:2010
Ons land beschikt over een aantal micro-, small en medium size bedrijven. Deze bedrijven leveren evenals de grote bekende bedrijven een bijdrage aan de ontwikkeling van ons land. Wat wel blijkt en kenbaar wordt gemaakt is dat deze bedrijven, vaak moeite hebben met de nodige financiële middelen voor het verder verhogen van de kwaliteit van de dienstverlening of producten. Om deze groep bedrijven een boost te geven heeft het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) de nationale standaard “Requirements for good management practices for micro, small and medium enterprises” vastgesteld. Deze standaard is geadopteerd van de regionale standaard ontwikkeld door CARICOM Regional Organization for Standards and Quality (CROSQ) en de inhoud bevat elementen van de internationale standaarden ISO 9001:2008 ‘Quality Management Systems requirements’ en ISO 14001:2004 “Environmental Management Systems- Requirements with guidance for use.
Deze nationale Standaard, biedt micro-, small en medium size bedrijven een handvat om een managementsysteem op te zetten waarin kwaliteit, milieu, veiligheid en gezondheid (HSEQ) geïntegreerd zijn. Door deze standaard toe te passen kunnen micro, small en medium size bedrijven (MSME’s) zich makkelijk toegang verschaffen tot zowel de nationale als regionale markt en hun concurrentie positie vergroten. De bedrijven kunnen zich ook laten certificeren tegenover deze standaard, door een certificeringinstantie.
Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft gemeend binnenkort een twee daagse training & workshop te verzorgen in deze nationale standaard SSB/CRS 14:2010.
Inhoud trainingDeze training zal een interactief karakter hebben, waarbij de standaard aan de hand van casussen tijdens de werksessie wordt behandeld. Enkele van de aspecten waarop er zal worden ingegaan zijn:
Inhoud en Interpretatie van de standaard
Beleid en doelstellingen op HSEQ gebied vaststellen
Hoe processen en procedures in kaart te brengen
Organiseren van interne audits
Links van deze standaard met ISO 9001: 2008 (management) en ISO 14001: 2004 (Milieu)
Doelgroep: Startende ondernemers van micro, kleine en middelgrote bedrijven (SME’s) die over willen gaan tot certificering.
Voor verdere informatie over de datum, prijs en locatie is het secretariaat van het SSB beschikbaar op de telefoonnummers: 499928/ 499929 of email: info@ssb.sr.
+ 6

Bericht: >SSB organiseert ‘good management practises’ training voor MSME’s
Bron: De Boodschap Suriname