Rijke economische vluchteling moet bij uitgang betalen, vindt India

Miljonairs die de Indiase belastingdienst proberen te ontvluchten door te emigreren, zullen een vertrekbelasting moeten betalen.
De autoriteiten in India hebben besloten migratie te belasten omdat ze vermoeden dat de rijken van het land vluchten om aan controle en belastingplicht te ontsnappen.
Een dergelijke migratie heeft een directe impact op de belastinginkomsten van de overheid, zeggen ze. 
Er is een speciaal orgaan opgericht door het Centraal College van Directe Belastingen (CBDT), dat het ministerie van Financiën adviseert over het beleid inzake inkomstenbelasting.
Dat kreeg de opdracht om een ​​aantal regels te bedenken om mensen te laten betalen als zij proberen te migreren.
Niet ongebruikelijk
Morgan Stanley onthulde deze maand in een rapport dat alleen al vorig jaar 7.000 miljonairs India verlieten. In totaal hebben de laatste vier jaar meer dan 23.000 rijkelui het land verlaten. Volgens Credit Suisse waren er in november ongeveer 245.000 miljonairs in India.
Jiger Saiya, belasting- en regelgevende partner bij het advocatenkantoor BDO, vertelt dat verschillende landen een exit- of vertrekbelasting kennen.
Hij noemt als voorbeeld Canada. Wanneer een persoon dat land permanent verlaat, gaat de regering er vanuit dat diegene alle eigendommen van de hand heeft gedaan, zelfs als die niet daadwerkelijk zijn verkocht.
De emigrant is over de denkbeeldige opbrengst belasting verschuldigd. Ook in Singapore moeten vertrekkenden een exit taks betalen over werkelijke of veronderstelde inkomsten.

Bericht: >Rijke economische vluchteling moet bij uitgang betalen, vindt India