Rel rond Starbucks die zwarte bezoekers liet arresteren

Koffieshop Starbucks gaat diep door het stof na de arrestatie van twee zwarte mannen in een vestiging in Philadelphia. De hoogste baas van het bedrijf bood persoonlijk excuses aan op Twitter.

We regret that our practices and training led to the reprehensible outcome at our Philadelphia store. We’re taking immediate action to learn from this and be better. A statement from ceo Kevin Johnson: https://t.co/kPav8bEeOX
— Starbucks Coffee (@Starbucks) 15 april 2018

De twee mannen hadden een zakelijke afspraak met de witte Alan Yaffe afgesproken in het Starbucks café. Zij wilden wachten met hun bestelling tot Yaffe, een handelaar in vastgoed, was gearriveerd.
Een medewerker van het koffiehuis nam daar geen genoegen mee en eiste dat de mannen vertrokken. Toen die weigerden, belde de bedrijfsleider de politie met het verzoek de mannen te verwijderen.
Verbijstering en verontwaardiging
Witte bezoekers die het incident met verbijstering gadesloegen, vroegen zich hardop af waarom dit hen nooit overkwam.
Een filmpje van de hierop volgende arrestatie ging viraal en werd binnen enkele uren meer dan vier miljoen keren bekeken.
De beelden leidden in het hele land tot grote verontwaardiging en betogers lieten hun ongenoegen blijken rond de gang van zaken. Online gaven mensen te kennen voortaan Starbucks te zullen mijden.
Starbucks reageerde op de verontwaardiging met een verklaring, waarin het bedrijf zegt het incident hoog op te nemen en een grondig onderzoek te zullen instellen.

We apologize to the two individuals and our customers for what took place at our Philadelphia store on Thursday. pic.twitter.com/suUsytXHks
— Starbucks Coffee (@Starbucks) 14 april 2018

 

Bericht: >Rel rond Starbucks die zwarte bezoekers liet arresteren