Kerninstallatie VHP-Beekhuizen niet drukbezocht

Het maakt voor ons niet uit hoeveel mensen hier zijn. Belangrijk voor ons is het bewustzijn. Mensen moeten bewustgemaakt worden van de manier hoe het er nu aan toegaat in het land. Bewustzijn is belangrijk bij het kiezen van een partij. Dat zei VHP-voorzitter Chan Santokhi een zaterdagavond tijdens de installatie van een kern te Beekhuizen.
Hij wees de kern op haar taken in de buurt. Aan het kleine aantal aanwezigen werd gevraagd wat zij verandert willen zien bij het aantreden van de nieuwe regering. Het terugbrengen van de criminaliteit en het creëren van werkgelegenheid, waren enkele zaken waarvoor de aanwezigen een oplossing willen.
Ook de gezondheidszorg is een zorgpunt waarin verandering moet komen. Enkele aanwezigen gaven aan dat het afhalen van medicijnen niet gemakkelijk is. Men krijgt vaker te horen dat er voor medicijnen betaald moet worden of dat er geen medicijnen voorradig zijn. “Soms moet je naar een SZF-apotheek omdat de apotheek dat medicijn heeft, maar je moet betalen of ze hebben het niet. Voor een patiënt is dit geen goede zaak. Geef ons weer de min- en onvermogende kaarten. Daaraan hadden we meer”, werd er geroepen door enkele aanwezigen.
Santokhi zegt dat de partij nog niet op verkiezings- en ook geen campagnetour is. Waarmee de VHP volgens hem bezig is, is het ontwikkelen van sterke structuren binnen de partij om zodoende het bewustzijn onder de kiezers beter opgang te brengen en het winnen van het vertrouwen onder de mensen. Er is geen vertrouwen meer onder de mensen, stelt Santokhi.
De afgelopen jaren zijn de mensen gepakt geworden door de NDP, doordat er zoveel beloofd was aan het volk en nu is het niet wat er beloofd is. Het volk pinaart en men komt er niet uit.
Santokhi zegt dat het volk zelf voor dit slechte beleid heeft gekozen, maar dat komt door de belofte die was gedaan door de NDP.
Santokhi zei verder dat er multinationals aangetrokken zullen worden die na de verkiezingen van 2020 in Suriname willen investeren. Het weer in het leven roepen van het pimbadotibedrijf, is een van de plannen van de VHP. Dit bedrijf kan ook producten voor de export leveren, zegt Santokhi. Ook zal dit volgens hem goed zijn voor de werkgelegenheid. Santokhi beloofde ook de koers terug te zullen brengen.
Simone Awanna

Bericht: >Kerninstallatie VHP-Beekhuizen niet drukbezocht
Suriname Herald