HVB doet handreiking aan kleine en nieuwe politieke partijen

“Binnen de HVB is er voldoende plaats voor alle kleine partijen om hun bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Suriname. We verwelkomen alle partijen die een constructieve ondersteuning willen geven. No go lasi joe ting nanga monie. Het gaat niet om de eigen vlag of symbool, het gaat om de waarden die hervorming moet uitstralen en boven de enge partijbelangen moeten uitstijgen”. Deze oproep deed Raymond Sapoen, politiek leider van de HVB, afgelopen vrijdag tijdens de opening van een partijcentrum te Hanna’s Lust in het district Wanica.
Sapoen zei dat als het zo door blijft gaan, de wereld ten onder gaat aan de vele vijandelijkheden, corruptie en het verder uitbuiten van de have nots. “Op sociale media durven we onze broeders en zusters, zelfs buren negatief te bespreken, terwijl we elkaar elke dag vriendelijk begroeten alsof er niets aan de hand is. Zelfs politieke partijen hebben tegenwoordig onderling de drang zich vijandig naar elkaar op te stellen en flink af te geven op de andere in plaats van liefde en vrede te prediken en het sprankeltje hoop in de politiek van een handjevol kiezers te koesteren”, sprak hij op vermanende toon.
Ook voor parlementariër Celsius Waterberg van de BEP, die te gast was op de HVB-bijeenkomst, bleek samenwerken het credo te zijn. Hij verwees hierbij naar zaken die hij als minister samen met Sapoen heeft weten door te drukken zoals het verruimen van het aantal studenten die op de medische faculteit toegelaten mogen worden, van 30 naar 60.
Ook hield hij de aanwezigen voor dat de samenwerking die kort na de verkiezingsuitslag beklonken werd tussen BEP, PL en de NDP met medeweten van PL-voorzitter Paul Somohardjo is geschied. Waterberg zei dat men Dieppakoemar Chitan, Sapoen en zijn persoon daarom niet als overlopers moet betitelen. “Stem voor degene die het politieke werk aankan en waarin u geloof hebt, maar niet voor degenen die u met geschenken komen paaien”, aldus Waterberg.

HVB-voorzitter Mike Noersalim. Foto: HVB

De opening van dit centrum ging ook gepaard met de installatie van een kern door de voorzitter van de HVB, Mike Noersalim. Hij wees de kern ondermeer op hun rechten en plichten en het registreren van de problemen van Hanna’s Lust. Er zal dan samen met de HVB nagaan worden hoe deze problemen snel opgelost kunnen worden.
Noersalim keurt het af dat partijen middels etnische organen in hun partijstructuur, zoals de Hindostaanse afdeling of het marronpresidium, de onderlinge verdeeldheid blijven voeden. Met de woorden ‘Gado de wie Fesimang’, sloot hij zijn toespraak af.

Bericht: >HVB doet handreiking aan kleine en nieuwe politieke partijen
Suriname Herald