Honderden aanvallen en aanslagen op Europese moslims

De acties van de extreemrechtse groep Rechts in Verzet in Nederland zijn volgens Cevdet Keskin opnieuw een teken van toenemende Islamofobie in het land.
Keskin, aangesloten bij de Nederlandse Diyanet Foundation (NDF) zei dit tegen het Turkse persbureau Anadolu Agency.
Anadolu schreef dat Rechts in Verzet spandoeken had opgehangen bij enkele moskeeën om te protesteren tegen islamitische gebedshuizen en de islam in Nederland.
“De aanhoudende aanvallen op moskeeën in Nederland tonen aan dat noodzakelijke maatregelen niet worden genomen,” zei Keskin. “We verwachten van de relevante autoriteiten dat ze hun best zullen doen voor de veiligheid van moskeeën”, zei hij.
Islamofobie 
Islamitische gebedshuizen in heel Europa hebben tientallen aanvallen doorstaan ​​sinds januari, toen aanvallen werden uitgevoerd met Molotovcocktails en terreursymbolen of racistische slagzinnen op de muren werden gekalkt.
Het European Islamophobia Report 2017, uitgebracht door de in Ankara gevestigde Stichting voor Politiek, Economisch en Sociaal Onderzoek (SETA) onthulde honderden misdrijven.
Die varieerden van verbale en fysieke aanvallen tot moordaanslagen op moslims. Daarvan waren 908 in Duitsland, 664 in Polen, 364 in Nederland, 256 in Oostenrijk, 121 in Frankrijk, 56 in Denemarken en 36 in België.

Bericht: >Honderden aanvallen en aanslagen op Europese moslims