HIV-preventie project Rode Kruis in Paramaccaans gebied

Van 10 tot 13 april heeft een deel van het AIDES-projectteam van het Surinaams Rode Kruis (SRK) een oriëntatiebezoek gebracht aan het Paramaccaans gebied. Tijdens dit bezoek zijn er gesprekken geweest met de lokale gezagsdragers van de verschillende dorpen om over het SRK te vertellen, het HIV-preventie project en hun toestemming en om medewerking te vragen.
Verschillende posten van de Medische Zending in dat gebied zijn ook bezocht om van gedachte te wisselen over hoe samen te werken. Er zijn daarnaast ook gesprekken geweest met gemeenschapsmensen alsook commerciële sekswerkers als een van de doelgroepen voor dit project.
De dorpen waar zij dit keer zijn geweest zijn: Langatabiki, Badatabiki, Sebedu (kiikimofoe), Atemsa, Nason en Loka-loka. De eerstvolgende keer zullen ze gaan naar de resterende dorpen: Sikin-tabiki , Pikin-tabiki, Akodo-kondre en Tabiki-ede.
Het bezoek is afgesloten met een bezoek aan de lokaal radio-station om de mensen te bedanken voor hun warme ontvangst, hun medewerking en ook is er kort ingegaan op het project.(GFC)

Bericht: >HIV-preventie project Rode Kruis in Paramaccaans gebied