Halve finales CL: Real-Bayern en Liverpool-Roma

Bayern München neemt het in de halve eindstrijd van de Champions League op tegen Real Madrid. De vijfvoudig winnaar van de Europa Cup I speelt op woensdag 25 april eerst thuis tegen de twaalfvoudig winnaar. De return is dinsdag 1 mei.
Bayern en Real troffen elkaar al 24 keer in Europees verband en maar liefst achttien keer sinds de oprichting van de Champions League in 1992. Beide teams wonnen elf keer en twee keer werd het gelijk.
Vorig jaar in de kwartfinales won Real in München met 2-1 van de ploeg van Arjen Robben. In Madrid werd het 4-2 na verlenging.
Wijnaldum en Van Dijk tegen Strootman
De andere halve finale gaat tussen Liverpool en AS Roma. Dinsdagavond 24 april is Anfield het decor voor de heenwedstrijd, op woensdag 2 april is de return in Rome.
De internationals Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk van ‘The Reds’ ontmoeten de Romeinen Kevin Strootman en Rick Karsdorp, die nog altijd geblesseerd is.
Liverpool-Roma is een herhaling van de finale van 1984. Het werd toen 1-1 en de Engelsen wonnen na strafschoppen.
De finale wordt gespeeld op zaterdag 26 mei in het Olympia Stadion in Kiev. De winnaar van Real-Bayern is dan de ‘thuisspelende’ ploeg.
NOS

Bericht: >Halve finales CL: Real-Bayern en Liverpool-Roma
Suriname Herald