Gambo kan geen strafrechtelijke stappen tegen Limbo ondernemen

“Ik ben geen verkrachter. Ik zweer het op mijn kinderen”. Zo reageert Ronald Gambier, presentator van het programma Sranan San E Psa van de politiek partij VHP, over de aantijgingen aan zijn adres. Hij betreurt het dat Clifton (Limbo) Limburg hem voor een kinderverkrachter heeft uitgemaakt. Gambier zegt aan Suriname Herald dat hij geen strafrechtelijke stappen tegen Limburg kan treffen. Limburg heeft niet Ronald Gambier maar Gambo beschuldigd, terwijl dat niet zijn officiële naam is.

Clifton (Limbo) Limburg. Foto: Facebook

“Hij noemt mijn naam Ronald Gambier niet, maar hij heeft het wel over mij”. Gambier daagt Limburg uit om te komen met stukken om te bewijzen dat hij kinderen heeft verkracht. Hij is van oordeel dat indien hij kinderen heeft verkracht, hij tenminste in de bak had moeten zitten voor zo een gruwelijke daad. “Ze hebben zoveel macht, laten ze mij komen opsluiten dan”, zegt Gambier fel.
Hij zegt te weten dat zijn blad schoon is. Daarom zullen het volgens hem geruchten blijven. De beschuldigingen achtervolgen wel zijn kinderen, wat hij niet prettig vindt. “Mijn kinderen weten dat ik zoiets nooit ga doen”.
Gambier legt uit dat zich ooit een geval van een aanrijding heeft voorgedaan met een vriend van hem. De desbetreffende vriend had in beschonken toestand een 15-jarige jongen omvergereden. Toen het incident zich had voorgedaan was hij naar zijn vriend toegegaan. Dit geval wordt gebruikt als een ‘verkrachtingsgeval’, waarbij het helemaal is verdraaid en uit zijn context is gehaald, legt hij uit.
Gambo begrijpt de persoonlijke aanval wel omdat Limburg hem wil kleineren en wil intimideren. Daarnaast wordt zijn programma goed bekeken wat volgens hem een doorn in het oog is van Limburg. Hij legt uit dat zijn programma bedoeld is om de mensen wakker te schudden door hen erop te wijzen wat er allemaal plaatsvindt in de samenleving. Hij gaat in op onderwerpen die betrekking hebben op corruptie, hoe de criminaliteit zegeviert en hoe de jeugd aan het verpauperen is.
Ook maakt hij zich sterk voor de gepensioneerden want als gepensioneerde van de NV Luchthavenbeheer heeft hij zelf gemerkt dat de pensioenen niets meer voorstellen sinds de devaluatie van de SRD. Hij zegt het programma uit eigen wil te doen en brengt gewoon het nieuws van dagbladen en nieuwssites. “Ik citeer slechts de feiten”.
Gambo roept mensen in zijn programma elke keer op om zich niet te laten ‘Limboliseren’, waarmee hij wil aangeven dat men niet moet geloven in zaken die door Limbo in zijn programma Bakana Tori worden aangehaald. Ook heeft Gambo het vaker over ‘Boutariseren’ en ‘Dodsoneren’.

Vishmohanie Thomas

Bericht: >Gambo kan geen strafrechtelijke stappen tegen Limbo ondernemen
Suriname Herald