Fraude bij Wegenautoriteit Suriname?? Onderzoek naar directeur is gewenst! – FamilieNieuws.com

Vanuit het parlement wordt de wens uitgesproken dat een onderzoek ingesteld wordt naar Geo Norden, directeur van de Wegenautoriteit Suriname.

Directeur wegenautoriteit Suriname
Er circuleert namelijk al enkele dagen een audio-opname waarop twee mannen in een telefoongesprek een offerte bespreken, waarbij één van hen de andere – vermoedelijk een ondernemer – aanbeveelt een hoger bedrag op te brengen dan aanvankelijk de bedoeling was.
Wanneer de ondernemer aangeeft dat hij een offerte van een bedrag van “28” – kennelijk 28.000 – zal opmaken, vraagt de andere man van wie wordt vermoed dat het de directeur van de Wegenautoriteit is, hoe met een dergelijk bedrag “winst” gemaakt kan worden.

Yu musu pot 51
De ondernemer vraagt vervolgens dat zijn gesprekspartner een suggestie doet. “Yu musu pot’ 51… Yu musu kon totaal tapu 51”, antwoordt de vermeende directeur. Hij bevestigt daarna “51 dusun ja”, wanneer de andere om bevestiging vraagt of hij 51.000 bedoelt. De munteenheid wordt niet genoemd.
Niet over de telefoon
“Efu mi feni en yu abi wan sani na mi yere (Als ik in aanmerking kom voor de gunning, heb je wat bij me te goed)”, belooft de ondernemer. Daarop roept de vermeende directeur geschrokken dat dergelijke mededelingen niet over de telefoon gedaan moeten worden. “Eeeeey mi man… no taki den sani disi na telefoon no (deze zaken roep je niet zo rauw door de telefoon)”, reageert de vermeende directeur waarna het gesprek verbreekt.

Geo Norden (midden), directeur van de Wegenautoriteit Suriname

Niets meer van zich laten horen
Norden werd door de Ware Tijd in de gelegenheid gesteld een reactie te geven …