Doden en gewonden door nepmarihuana

In de Amerikaanse staat Illinois zijn drie personen overleden en meer dan 100 kregen ernstige inwendige bloedingen na het gebruik van synthetische marihuana, die was verontreinigd met rattengif.

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), kan synthetische marihuana die vervuild is met een antistollingsmiddel uit rattengif in de afgelopen maand alleen al verantwoordelijk zijn geweest voor nog eens tientallen dergelijke gevallen in Illinois.
Drie monsters van synthetische marihuana, getest door de CDC, bleken Brodifacoum te bevatten, een krachtig en langdurig werkend antistollingsmiddel dat wordt gebruikt in rattengif.

Synthetic marijuana apparently laced with rat poison in Illinois has now killed three people and sickened more than 100 others. https://t.co/MMNG6gakco
— MedPage Today (@medpagetoday) April 11, 2018

Symptomen van blootstelling aan Brodifacoum zijn blauwe plekken, bloedneuzen, braken of ophoesten van bloed, bloed in de uitwerpselen van de patiënt en bewustzijnsverlies of collaps.
De CDC heeft artsen in het hele land gewaarschuwd om op hun hoede te zijn bij patiënten die ernstige en onverklaarbare bloedingen ervaren.
Synthetische marihuana wordt verkocht in kleurrijke verpakkingen met namen als Cloud Nine, Crazy Monkey of Blue Giant en wordt beschreven als een ‘kruidenrookmix’; het is ontworpen om de effecten van echte cannabis na te bootsen. 
Nepmarihuana bevat echter vaak potentieel dodelijke chemicaliën.
 

Bericht: >Doden en gewonden door nepmarihuana