DNA keurt verhoging importheffing op buitenlandse kip en kipdelen goed

Na ruim 9 uur vergaderen is De Nationale Assemblee (DNA) erin geslaagd om de ontwerpwet die de importheffing van kip en kipdelen uit buitenland verhoogd, goed te keuren. Met de aanname van deze wet is de beschikking die gewezen minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme vorig jaar heeft geslagen, bekrachtigd.
Vorig jaar besloot de overheid om de import van buitenlandse kip en kipdelen van 20 naar 40 procent te verhogen. De regering heeft aangeven dat zij middels deze maatregel de lokale pluimveesector een stimulans wil geven.
BEP-fractieleider Celsius Waterberg heeft zich onthouden van stemming en verliet kort voor de stemming de vergaderzaal. In zijn motivering zei hij dat de wijziging van de wet niet in het voordeel van de gemeenschap is.
De wet is met 27 stemmen aangenomen. Diverse assembleeleden hebben voorafgaand aan de goedkeuring van de wet de regering erop gewezen er alles aan te doen om de pluimveesector te ordenen. Ook willen de assembleeleden dat de regering er alles aandoet om de consument te beschermen tegen de hoge prijs van lokale kip en kipdelen.
De ministers Stephen Tsang (Handel, Industrie en Toerisme) en Lekram Soerdjan (Landbouw, Veeteelt en Visserij) hebben tijdens hun betoog aangegeven de pluimveesector en de gemeenschap te zullen beschermen.
Raoul Abisoina

Bericht: >DNA keurt verhoging importheffing op buitenlandse kip en kipdelen goed
Suriname Herald