Dawsa over kwestie Neus en Hofwijks: persoonlijke aanvallen hoeven niet op sociale media

De afgelopen weken hebben delen van de samenleving vol minachting iets dat op een persoonlijke ruzie leek tussen de voormalige activisten Maisha Neus en Curtis Hofwijks kunnen volgen via sociale media.
Priscilla Dawsa, woordvoerder van de politieke beweging Strei, zegt aan Suriname Herald dat het allemaal begon, nadat Neus tijdens de Pim de Kuiyer-presentatie had opgetreden. Een bericht dat Hofwijks op zijn Facebookpagina plaatste, liet merken dat hij ontevreden was over het bezoek van Neus aan Nederland. Er werd kritiek op verschillende fronten gegeven aan het adres van Neus. De kritiek ging zelf tot op het persoonlijk vlak verder, waarbij Hofwijks persoonlijke opmerkingen in de richting van Neus maakte. Wat volgens Dawsa niet had hoeven te gebeuren.
Dawsa zegt dat als er wat gezegd zou zijn tijdens het bezoek van Neus in Nederland wat niet in goede aarde was gevallen bij Hofwijks, de beste manier was om er persoonlijk over te praten in plaats van op sociale media te posten. De hele vertoning op sociale media is dus haar eigen leven gaan leiden, waardoor het op een bepaald punt een heen en weer gedoe werd via sociale media.
Neus werd gevraagd om samen met Hofwijks in het programma To the Point op Apintie Televisie te participeren. Volgens Dawsa was het onderwerp waarvoor Neus uitgenodigd was, haast niet het onderwerp dat de presentator hanteerde. De vragen gingen al gauw over de ruzie tussen Neus en Hofwijks. Het leek alsof dit tijdens de uitzending zou gaan escaleren. Volgens Dawsa was er duidelijk sprake van drie tegen een, waarbij Neus in het nadeel was.
Stefano Biervliet alias Pakittow, die aan de zijde van Hofwijks was, vertelde volgens Dawsa in de uitzending enkele leugens over haar. “Ik houd niet ervan als mensen voor me liegen,” zegt Dawsa. Plus vindt zij dat presentator Wayne Telgt er een halt aan moest toeroepen, daar zij die avond niet zelf aanwezig was. “Hoe kan de presentator het toelaten dat er over iemand gesproken wordt die zelf niet aanwezig is?”, vraagt Dawsa zich af.
Verder zegt ze dat ze niet precies weet wat de ruzie tussen de twee, Hofwijks en Neus is, maar als ze niet meer samen door een deur kunnen gaan, dan hoeft dat niet perse. Ze kunnen hun eigen richting op, maar in elk geval hoeven persoonlijke aanvallen, vooral op sociale media, helemaal niet. Ze hoopt dat er gauw een eind aan dit gedoe komt.
Neus om een reactie gevraagd, zegt aan Suriname Herald dat ze klaar is met het hoofdstuk Curtis Hofwijks en nooit meer over hem zal praten. Ze wil zich richten op Strei en Suriname.
Hofwijks, tevens bestuurslid van de nieuwe beweging Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO), zegt in gesprek met Suriname Herald dat hij niet meer wil reageren op personen. Ik heb een waardeoordeel geveld over de persoon en wil daarop niet meer ingaan. “Het is onmogelijk om over de issue te praten zonder over personen te praten,” aldus Hofwijks.
Priscilla Williams

Bericht: >Dawsa over kwestie Neus en Hofwijks: persoonlijke aanvallen hoeven niet op sociale media
Suriname Herald